Gazdaság

2009.09.01. 08:46

Patinás New York-i éttermek zárnak be a válság miatt

New York - Népszerű áldozatokat is szed a gazdasági válság; a Wall Street-i összeomlás után egy évvel a krízis hatásai elérték a legpatinásabb New York-i vendéglátóhelyeket, amelyek közül most több is bezárt.

MTI

A legutóbbi nagynevű áldozat a Manhattan Upper West Side részében található Cafe des Artistes. A híres vendéglő a város egyik legrégebbi étterme, amelyet a nagyvilág Woody Allen a Rejtélyes manhattani haláleset című filmjéből is ismerhet. A 92 éves múltra visszatekintő étterem augusztusban szabadság miatt zárt be, azt ígérve előkelő vendégeinek, hogy szeptemberben újra kinyit. Erre azonban már nem kerül sor, azt étterem ajtajára kihelyezett tájékoztatás szerint a Cafe des Artistes nem nyit ki újra.



A válság egyik legújabb áldozata New Yorkban: bezár a patinás Cafe des Artistes
    
Az európai konyhájáról híres Upper West Side-i étterem sorsára jutott az Upper East Side-on álló La Goulue is, amely 36 év után húzza le a rolót. A La Goulue tengeri fogásairól és újításairól volt híres a vendégek körében.
    
Az NPD Group marketingcég összesítése szerint az utóbbi egy évben összesen 512 étterem zárt be New Yorkban. 
    
Gyorsan rendeljék meg az utolsó szuflét, mert Manhattan legelőkelőbb éttermei közül sok bezár - fogalmazott a Daily News napilap gasztronómiai blogja, amely "mészárlásnak" nevezte a kialakult éttermi válságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!