Gazdaság

2012.07.02. 13:57

Permetezik a fákat Szombathelyen

Szombathely - A Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. megbízásából a Prenor Kft. folyamatosan végzi a köztéri fák permetezését a megyeszékhelyen.

Kelemen Attila

Múlt héten a juharfák és a szivarfák rovarölő permetezését végezték a szakemberek, mivel néhány utcában a juharokon a levéltetvek, a szivarfákon pedig a gyapjas pajzstetvek újabb nemzedéke jelent meg. A növényvédelemmel érintett területek a Stromfeld Aurél utca, Felsőőr utca, Kálvária utca, Szabó Miklós utca, Akacs Mihály és környéke volt. A munkálatok a héten folytatódnak: ezúttal a vadgesztenyefákat permetezik a levéltetvek, illetve az aknázó molyok ellen.

- Finom porlasztású ködképző permetezőgéppel juttatjuk ki a vegyszert, amely szabad forgalmú rovarölő szer és a lakosságra nem jelent semminemű veszélyeztetettséget - árulta el Horváth Péter parkfenntartási vezető, aki hozzátette, hogy az év során 2-3 permetezést végnek a fákon a rovarkártevők és betegségek ellen. Mindemellett a kutyafuttató területek fertőtlenítését és a parkok fertőtlenítését is végzik.

A feladatok sorában a szúnyogok elleni biológiai lárvairtás és a légi szúnyog irtás is szerepel. Ezt is évi 2-3 alkalommal ejtik meg.

Minden munkát előzetes prognózis alapján végzünk, növényvédelmi szakmérnökök felügyelete mellett. Az összes növényvédelmi munkáról a lakosságot tájékoztatjuk tette hozzá a parkfenntartási vezető.

A permetezéseket este tíz és hajnali három óra között végzik a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!