Gazdaság

2015.06.05. 16:41

Staféta Gagyi Istvánnal

Hol a legjobb vadászni a megyében? – kérdezte Seregi Miklós, a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke. Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezetének elnöke válaszol.

Bakos Ágnes

Fotó: Szendi Péter

- A Szombathelyi Erdészeti Zrt. területén kiemelkedő a káldi, az ivánci és a szentpéterfai terület, valamint az Őrség, Sárvár és Vasvár környéke. Személyes kedvenc az Őrség, a természet szépsége és az emberek vendégszeretete miatt. Évente 5 ezer 500 vendég érkezik a Vas megyei vadászterületekre – ez magáért beszél. Ha a külföldi vadászokat nézzük, akkor Németországból, Svájcból, Szlovákiából jönnek a legtöbben, és olaszok vannak még sokan. Magyarország vadászati nagyhatalom, a vad és a vadgazdálkodás színvonalas. Az országon belül előkelő helyet foglal el Vas megye, annak ellenére, hogy az egyik legkisebb vadászterület: 290 ezer hektár. A vadászok száma kétezer körül van, ami nem sok, azonban szakmai felkészültségükkel az ország élvonalába tartoznak.

Vancsura Miklóst, a Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő ügyvezető igazgatójától azt kérdezem, hogy látja Sárvár turisztikai jövőjét?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!