Gazdaság

2014.09.10. 13:14

Szombatig horgászati tilalom lesz három vasi tavon

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége csütörtökön ponty- és amur telepítést végez a szombathelyi Csónakázótón, illetve Horgásztón, valamint a Magyarszecsődi tavon.

Peltzer Géza

A két szombathelyi horgásztavon azért telepítenek a szokásosnál korábban halat, mert a következő hetekben megkezdődik a Csónakázótó és környéke fejlesztési munkálatai. A szövetség az előre hozott telepítéssel szeretné elérni, hogy a tervezett ponty- és amurkihelyezés és az azt követő intenzív horgászat a lehetőségek szerint minél probléma mentesebben valósuljon meg. A Magyarszecsődi tavon, terven felüli pontytelepítésre kerül sor a Körmendi Határőr Horgász Egyesület és a Körmendi Munkás Horgász Egyesület halasítási támogatásából.

A telepítések miatt általános horgászati tilalom lép életbe az érintett állóvizeken, csütörtökön 10 órától szombat reggel 6 óráig. A többi szövetségi horgászvízen az őszi ponty- és amurkihelyezésre várhatóan október elején kerül sor. A szombathelyi Csónakázótóba 750 kilogramm ponty és 50 kilogramm amur, a szombathelyi Horgásztóba 350 kilogramm ponty és 50 kilogramm amur kerül, a magyarszecsődi tóba pedig 1500 kilogramm pontyot telepítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!