Alpokalja Szociális Központ

2018.10.05. 11:30

Támogatott lakhatást kaptak az önállóbb életért

Megyehatáron átívelő projektben támogatott lakhatásra alkalmas családi házak épülnek több településen. Ezekkel fogják kiváltani az Alpokalja Szociális Központ peresznyei telephelyén levő férőhelyeket, új, korszerű életkörülményeket teremtve a sérült felnőttek számára.

Tersztyánszky Krisztina

A zsirai telephelyen működő néptánccsoport moldvait jár Palya Bea Szabadon című dalára

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

 

A zsirai telephelyen működő néptánccsoport moldvait jár Palya Bea Szabadon című dalára
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

A csaknem 827 millió forintos uniós támogatással megvalósuló programot tegnap mutatták be a szakma képviselőinek és az intézmény lakóinak a zsirai telephelyen.

A programot dr. Baikó Erzsébet, a zsirai és peresznyei telephelyet is magában foglaló Alpokalja Szociális Központ vezetője ismertette. Hangsúlyozta: mérföldkő ez a nap, hiszen a tartós bentlakás és a lakóotthoni ellátás mellett az alternatív lakhatás egyik legmagasabb formájával, a „támogatott lakhatással” bővül az intézmény szolgáltatása. A peresznyei férőhelyek kitagolása során már megkezdődött hat, egyenként tizenkét személyt befogadó lakóház építése, három Győr-Moson-Sopron megyében, kettő Horvátzsidányban, egy pedig Tormásligeten. A kiköltöző lakók új otthonaikban a segítő személyzet irányításával maguk főznek, kertészkednek, vásárolnak majd. A kiváltandó peresznyei épületben szolgáltató központ kap helyet, ott zajlik majd az étkeztetés és a foglalkoztatás.

 

Az ünnepséget a sérült felnőttek kulturális műsora tette szívhez szólóvá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában