Gazdaság

2011.09.09. 07:41

Telefoncéggé is válhat a Magyar Posta

Visszatérés a távközlési piacra és a pénzforgalmi szolgáltatások bővítése - e lépésekkel igyekszik talpon maradni az alig másfél év múlva esedékes uniós nyitás után a Magyar Posta - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

MTI

A jelenlegi viszonyok között nyereséges, több tízezer embernek munkát adó posta és az egész ágazat kihívásaival a döntéshozók is tisztában vannak: nemrégiben fogadta el az állami vállalat igazgatótanácsa azt a mintegy ezeroldalas cselekvési tervet, amely a szóba jövő kitörési pontokat veszi sorba - írta a lap, amelynek birtokába került a dokumentum kivonatolt változata.
   
Az irat szerint négy fő területen szükséges erősíteni és váltani: a hagyományos postai szolgáltatások és alaptevékenység fejlesztése, az e-posta, vagyis a szolgáltatások teljes körű elektronizálása, piacra lépés a telekommunikációs piacon, valamint a pénzforgalmi szolgáltatások felfuttatása.
   
A lap birtokába került dokumentum szerint a szükséges beruházások 80 milliárd forintba kerülnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!