Gazdaság

2013.01.29. 13:44

Telephely: mindenkinek kell fizetni

A vállalkozások egy részének elég csak bejelenteni a telephelyét, a többinek viszont engedélyköteles lesz. De fizetni mindenkinek kell.

Kiss Tamás

Az ipari tevékenységet végző vállalkozások egy részének elég lesz bejelentenie a telephelyét, míg a másik részének engedélyköteles lesz a telephelye, de mindkét körben fizetni kell a hatóság eljárásáért, olvasható a kormányzati portálon. A várhatóan február utolsó napján hatályba lépő kormányrendelet tervezete felhatalmazza az iparügyért és az adópolitikáért felelős minisztereket arra, hogy az első- és a másodfokú eljárásért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjat meghatározzák. A telephely miatt bejelentés-köteles ipari tevékenységeket 81 pontban sorolja fel a tervezet. Ide tartozik például az alsó- és felsőruházat-, a kerékpár-, az irodabútor-, a csempe- és a betontermék gyártása is. Az engedélyköteles telephelyű ipari tevékenységek száma 68.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!