Gazdaság

2006.06.14. 22:00

Tíz ReMeK év

<b>Jubilál a felnõttképzéssel foglalkozó régiós képzõközpont</b>

Mórocz Zsolt

Tíz éve mûködik a Szombathelyi Regionális Képzõ Központ, közismertebb nevén, a ReMeK. Az intézményt a Munkaügyi Minisztérium és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata alapí-totta. Az országban nyolca-dikként létrejött ilyen jellegû képzõközpontban az elmúlt évtizedben egyebek között két posztgraduális felsõfokú képzést és 2 ezer 86 OKJ-s képzést bonyolítottak le, mondta el tegnapi elõadásában Takács György, az intézmény igazgatója. A fennállása óta mindig is a gyakorlat-orientált, rugalmas, moduláris, egyénre szabott képzésre törekvõ ReMeK-ben munkanélküliek, különbözõ cégek alkalmazottai és magánszemélyek sajátíthatták el a számukra szükséges szakmai ismereteket. Emellett a számítástechnikai, a nyelvi és a kommunikációs képzésre is mindvégig nagy hangsúlyt fektettek a regionális képzõ- központban.
Az igazgató az elmúlt évek tendenciáiról szólva elmondta azt is, hogy a közbeszerzési pályázatok furcsa helyzetet teremtettek a képzési piacon az irreálisan alacsony válla- lási árakkal a törvényesen mûködõ képzõintézmények ugyanis nemigen tudtak versenyben maradni. Sajnálatosként említette azt a tényt is, hogy a munkaügyi központoktól 2003 óta mind kevesebb megbízást kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!