Keleti nyitás

2017.12.11. 11:21

Több ezer munkahely is létrejöhet, ha még több áru érkezik Távol-Keletről

A munkahelyek mellett érdemi befektetéseket is hozhat és növelheti az államkassza bevételét, ha sikerül elérni, hogy minél több távol-keleti kereskedő Magyarországon vámoltassa el a Európai Unióba szánt áruját

Egyforintnyi vámbevétel negyven-, de akár ötvenforintnyi további adóbevételt is hozhat az államkasszának – mondta Bók Mihály a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetségének társelnöke a Magyar Időknek.

Jelezte: a vámbevételek legnagyobb része az Európai Uniót illeti, az ügyintézésben részt vevő tagállamok az összeg húsz százalékát tarthatják maguknál. Hangsúlyozta, hogy nem csak pénzügyi előnyök jöhetnek szóba. Kellő számú ügyintézőre van szükség, a szállítmányozás és a logisztika területén is elkelnek a szakemberek, de fontos szempont az őrzés-védelem és a pénzügyek megfelelő vitele is.

Az elmúlt években sokat változott a magyar vámügyintézés, gyorsabb lett és rugalmasabb, miközben megannyi elektronikus megoldást, újítást illesztettek be a hazai szolgáltatásba – mondta a szakember, hozzátéve: a fejlesztések miatt sokan nevezik világszínvonalúnak a magyar vámkezelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!