A személyesség: erő

2019.05.02. 12:00

Vas Népe állásbörze: Gyesről visszatérők, 55 év felettiek, váltáson gondolkodók

VN-RENDEZVÉNY Nagy mozgás van a munkaerőpiacon. Körbenéztünk: rengeteg és változatos lehetőséget kínáltak az állásbörze kiállítói megyeszerte. Látogatókat is megszólítottunk.

BTK

Halmosi Nikoletta adminisztratív, irodai munkát keresett a Vas Népe állásbörzéjén Fotó: Szendi Péter

Gyesről a munkaerőpiacra visszatérő édesanya magyarázta a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának standjánál álláskeresésének okát: Körmenden, egy családi vállalkozásnál dolgozott számviteli területen, az első gyermekük ­születése után betöltötték a helyét, nehezen tudnák visszavenni. Szombathelyi állás lenne számára az ideális, a férje folyamatos műszakban dolgozik, a két gyerek bölcsődébe, óvodába szállítását csak az anya tudja megoldani. Két lehetőséget is a figyelmébe ajánlottak.

Halmosi Nikoletta adminisztratív, irodai munkát keresett a Vas Népe
állásbörzéjén Fotó: Szendi Péter

Halmosi Nikolettával az iQor standjánál találkoztunk: irodai munkát keresett, korábban egy halláscentrum audiológus asszisztenseként, értékesítőjeként foglalkoztatták, önhibáján kívül veszítette el állását. Szerinte nehéz adminisztratív munkát találni. Horváth Mariann és Kondicsné Erika 55 év felettiek, inkább csak nézelődtek: kíváncsiak voltak, ha aktuális lesz a váltás, miből tudnak választani. Mariann állományban van még, de várhatóan megszűnik a munkahelye, fontolgatta, hogy buszsofőrnek jelentkezik.

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságánál az adózással, bevallással kapcsolatban érdeklődtek a legtöbben, munkatársaik segítettek ügyfélkaput nyitni. A vasvári fémipari cég, a PNH Kft. németnyelv-tudással szellemi területre, a termelésbe porfestőket, hajlítógép-keze­lőket is keresett. Impozáns standjuknál Vörös-Borsody Csilla személyi asszisztens azt mondta, hisznek a személyes találkozások erejében. Amikor ott jártunk, Gerencsér Vincével beszélgetett. A fiatalember logisztikai munkát végez, három műszakos munkarendet vezetnek be a munkahelyén.

Ő viszont családot tervez, ebbe nem fér bele a három műszak. Négy-öt helyre is elküldi majd az önéletrajzát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában