Gazdaság

2017.01.30. 16:05

Vége az autózásnak?

Kőszeg - A falvak néptelenedése mellett erősödik az urbanizáció, amely újabb problémákat vet fel Magyarországon is. Egyik ilyen a városi közlekedés jövője.

Turbók Attila

A hazai fenntartható fejlődésről tartottak a minap egy konferenciát Kőszegen, ahol Rossen Tkacsenko, a Corvinus egyetem munkatársa a városi közlekedés további irányainak legfrissebb kérdéseivel foglalkozott. A téma párhuzamba állítható, a falvak elnéptelenedésével foglalkozó írásunkkal.

A téma kapcsán az előadó kijelentette: egy ország fejlődésének egyik mérőköve az autók számának növekedése.

Rossen Tkacsenko Fotó: Turbók Attila

- Ez a fejlődés azonban már Európában is gondot okoz, az elektromos autók terjedése is csak látszateredmény, ami ugyanis a környezetvédelem számára eredmény, az a nagyvárosi közlekedés számára nem az - mondta a kőszegi konferencia előadója. - A megoldás a tömegközlekedés fejlesztésében van - tette hozzá Rossen Tkacsenko.

A szakember szerint a modern mobilitás kockázatos irányba halad, elég csak az autók számának robbanásszerű növekedésére és az ezt kiszolgáló infrastruktúra igényeire gondolni.

- A közlekedés feltételeinek javítása elsősorban nem gazdasági kérdés, hanem a városvezetés szándéka - jelentette ki az előadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!