Gazdaság

2014.01.07. 14:07

Vizsgálat a Körmend és Vidékénél: Nem volt negatív észrevétel

A Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet működését felügyeleti biztosok vigyázzák az utóbbi hónapokban. A pénzintézet ezzel kapcsolatban a napokban ismét kiadott egy közleményt a Magyar Távirati Irodának, amelyben nyugalomra inti a betéteseket és a közvéleményt.

Peltzer Géza

A Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet működése – a 2013. november 5-én a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kirendelt felügyeleti biztosok tevékenysége mellett – prudens, fenntartható és folyamatos – áll a közleményben. A Körmend és Vidéke Takarékszövetkezetnél a Magyar Nemzeti Bank által indított vizsgálat továbbra is folyamatban van. Az elmúlt két hónapban a vizsgálat részeként semmilyen negatív megállapítást nem tett az MNB.

"A felügyeleti eljárás alatt, a korábbiaknak megfelelően a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet mindennapi működése az új kötelezettségvállalások korlátozásán túl zavartalan. A betétesek pénze biztonságban van, jelenleg szinte kizárólagosan olyan betétessel rendelkezik a szövetkezet, akikre vonatkoznak az Országos Betétbiztosítási Alap által nyújtott betétbiztosítások" – húzza alá a dokumentum.

"Az MNB által folytatott vizsgálat lezárásáig nem hivatalos forrásból származó híresztelések alkalmasak lehetnek arra, hogy a betétesek körében ok nélkül aggodalmat keltsenek, így azok a bank- és üzleti titok megsértésén túl felelőtlenek is" – olvasható a dokumentumban”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!