Gencsapáti

2015.09.20. 16:25

Gencsapátiban 11 kondérban főtt az étel

Több százan látogattak ki szombaton délután Gencsapátiba. Játszóház, koncertek és finomabbnál finomabb ételek várták az érdeklődőket.

Budai Dávid

A borús idő ellenére több százan látogattak ki szombaton délután a Gencsapáti falunapra, ahol színes programok várták az érdeklődőket. Kora délután egyszerre harminc bábun gyakorolhatta minden korosztály az újraélesztést. A játszóházban arcfestéssel és különféle játékokkal kedveskedtek a gyerekeknek. A felnőttek pedig a rendezvénysátorban szórakozhattak az Apponyi Albert Általános Iskola, a Gyöngyös-Kert Óvoda, a Vasi Népdalstúdió, a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes, az Ispiláng Néptáncegyüttes, a Kópic, a Kiskópic, a Gezemice csoportok és a Boglya Népzenei Együttes műsorára. Varga Albintól, a Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár igazgatójától megtudtuk, Gencsapáti szinte minden néptánccsoportja képviseltette magát a rendezvényen. Fellépett Tóth Magdolna, Batyi Árpád Kala és zenekara, a Zsidányi Betyárok tamburazenekar, és Bio-Ritmus gitáregyüttes.

Babos káposzta, raguleves, pörkölt és prósza készült, így a zsűrinek egyáltalán nem volt könnyű dolga a Gencsapáti ízei főzőversenyen, amelyre összesen 11 baráti társaság nevezett. A nyersanyagot és az edényeket a versenyzőknek kellett hozniuk, tűzifát azonban az önkormányzat biztosított. Az ételeket bárki megkóstolhatta ingyenesen, sőt a helyi vadásztársaság vadpörkölttel is kedveskedett, az önkormányzat pedig a hozzá való sörről gondoskodott. Varga Albin elmondta, a programsorozat elsősorban a gencsieknek szólt, de szívesen láttak minden érdeklődőt. Az estet az Unikum zenekar fergeteges bulija zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!