Gencsapáti

2016.06.21. 08:48

Vigyázzanak a 87-es úton Gencsapátinál - Nem működik a fénysorompó! (frissítve)

A 87-es főúton, a gencsapáti eperföldnél lévő vasúti átjárónál kedd reggel meghibásodott a lámpa.

Vadas Krisztina

Fotó: Unger Tamás

Folyamatos piros fényjelzést mutatott, még a sorompó is leereszkedett egy kicsit, ám vonat hosszú percek után sem jött. Az autók óvatosan elindultak, haladt a forgalom, de aki arra jár, legyen nagyon körültekintő és óvatos!

A GYSEV Zrt-t reagált a történtekre:

Rázó László, a vasúttársaság sajtószóvivője közölte, hogy a Szombathely és Gyöngyösfalu között található sorompó berendezés fénysorompójánál ma reggel üzemzavar történt, emiatt 9.06-kor, a Szombathelyről Kőszegre közlekedő személyvonat áthaladása után nem váltott fehérre, hanem továbbra is villogó piros, tehát tilos jelzést mutatott. A fénysorompó 9.20-ig mutatott tilosat, majd automatikusan zavarba kapcsolt, és nem mutatott jelzést. A vasúttársaság szakemberei azonnal megkezdték az üzemzavar elhárítását, így 9.27-től már ismét üzembiztosan működött a fénysorompó. Az érintett időszakban a vonalszakaszon vasúti közlekedés nem volt.

Ezúton is szeretnénk felhívni a gépjárművezetők figyelmét a KRESZ előírásaira: amennyiben a járművezetők egy vasúti átjárónál azt tapasztalják, hogy a fénysorompó nem ad jelzést, tehát sötét, a gépjárműveknek kötelező megállni az átjáró előtt, és meggyőződni arról, közlekedik –e vonat az adott szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!