Gencsapáti

2017.09.12. 14:33

Csapra verték a gencsi hordót a falunapon

Érték és közösség címmel rendeztek falunapot Gencsapátiban. A legkisebb óvodások voltak a program legnagyobb sztárjai.

Cseszkó Tamás

rthertherther Foto: erth

Finomabbnál finomabb ételek készültek a bográcsokban, idén sem maradhatott el ugyanis a „Gencsapáti ízei„ nevet viselő főzőverseny. Vidám csapatok mérték össze tudásukat, jókedvűen forgatták a fakanalat.

Voltak lovasok is: a Gencs-apáti-Perenye Polgárőr Egyesület, valamint a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület jóvoltából a gyermekek közelről ismerkedhettek meg az állatokkal.

Fotó:VN

A családias falunap főszereplői ezúttal a legfiatalabbak voltak, akiket számos izgalmas program várt a rendezvényen. Nemcsak résztvevők, hanem szereplők is voltak a csemeték, hiszen az Apponyi Albert Általános Iskola és a Gyöngyös-kert Óvoda növendékeinek műsorára legalább annyian voltak kíváncsiak, mint a többi programra. A fellépő gyerekeket több tucat büszke szülő örökítette meg fényképeken és videofelvételeken. A rendezvényen részt vett Ágh Péter, Gencsapáti országgyűlési képviselője és Bodorkós Ferenc, a település polgármestere is, akik beszámoltak az elmúlt időszak nyertes pályázatairól és a jövőbeli tervekről is.

Ágh Péter emlékeztetett, Gencsapáti a Területi Operatív Program pályázatain több mint negyedmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert, amelynek köszönhetően megújulhat a helyi óvoda, az általános iskola és az idősek klubja is. A beszédeket követően két söröshordót vertek csapra, megvendégelték a helybélieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!