Gérce

2016.10.07. 11:51

A gérceiek verhetetlenek az új műfüves pályán

Gérce - A helyi önkormányzat és az építők barátságos labdarúgómeccsen avatták fel Gérce legújabb, műfüves pályáját. A falunak 2,8 millió forintjába került.

Turbók Attila

- Idén áprilisában nyújtottunk be egy pályázatot műfüves labdarúgópálya építésére – mondta el érdeklődésünkre Kovács László gércei polgármester. A nyertes – 10 százalékos önerővel meghirdetett - pályázat szerződését júliusban meg is kötötték, megkezdődhetett az építkezés.

Fotó: Turbók Attila


– A településnek a 2,8 millió forintos önrészt kellett kifizetni, a többit a Magyar Labdarúgó Szövetség "rendezte", a kivitelező kiválasztásával együtt – mondta a község vezetője. Hozzátette: eredetileg a falu központjába szánták a pályát, ám végül a régi nagypálya mellé épület meg, alig harminc munkanap alatt. – Rendszeresen kijártunk megnézni a folyamatban lévő építkezést, mondhatom, hogy gyors és jó munkát végeztek a kivitelezők – jelentette ki Kovács László. 

Gércén élénk sportélet zajlik, a község vezetője elmondta: mindkét iskola udvarán van már kispálya, a helyi iskolások is rendszeres résztvevői a sportprogramoknak.

Fotó: Turbók Attila


- A most átadott pályát mától megnyitjuk a nagyközönség előtt, úgy gondolom, az önkormányzat ezzel és az eddigiekkel is sokat tett a falu lakosainak egészségéért – tette hozzá a polgármester.

Fotó: Turbók Attila


A hivatalos megnyitót követően a községháza csapata barátságos nyitómeccsre invitálta a kivitelezőket. Kovács László polgármester első gólját a helyiek még négy és az ellenfél egy találata követte, beállítva az 5-1 – es végeredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!