Gérce

2016.11.20. 12:22

A gércei templomért muzsikáltak a Sárvári Vonósok

Szent Erzsébet-napi jótékonysági koncertet adtak a Sárvári Vonósok szombaton a gércei katolikus templomban.

Pajor András

Az épület felújítását segítik. A karácsonyi hangulatot idéző hangversenyen az adományozókkal megtelt padsorokban ott volt a térség országgyűlési képviselője, V. Németh Zsolt államtitkár és Gérce polgármestere, Kovács László.

- A kölcsönös szeretet kinyilvánítása leginkább úgy mutatható ki, ha tettekkel segítjük egymást – szólt a koncert kezdetén Kovács Éva, a vonósok művészeti vezetője.A gércei plébániához tartozó 11 településen lakik a sárvári együttes több tagja, így érkezett a felajánlás a vonósok részéről a jótékonysági koncert megtartására.

A Sárvári Vonósok Szent Erzsébet-napi jótékonysági koncertje a gércei katolikus templomban

Balasi István plébános bízik a helyiek támogatásában, hiszen korábban Sitkén egy hasonló céllal tartott akción több százezer forint gyűlt össze.A 30 millió forintos felújítási munkálatokhoz remélt beruházás forrását biztosító európai uniós pályázat még nem zárult le. A szükséges önerőt kezdték el gyűjteni a jótékonysági rendezvénnyel.

Az építésügyi és örökségvédelmi hatóság által jóváhagyott állagmegőrzési terv pártfogásától a település önkormányzata sem zárkózott el.A napjainkra láthatóan megromlott állagú, középkori alapokon nyugvó templom mostani formáját az 1860-as években kapta, amikor szentélyt építettek hozzá, és falait, tornyát magasították.

- Ha nem is ilyen nagyságrendű, de jelentős munkálatok várnak a templomépületre – sorolta a tennivalókat Balasi István. A torony és a tetőszerkezet kijavítása, a vizesedő épület alapjának szigetelése és a veszélyessé vált villanyvezetékek cseréje mellett számos pont van a renoválási listán. A jótékonysági koncert persze mindezeket feledtette, és kiváló indulást adott gércei katolikus templom megújulásához.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!