Győrvár

2015.04.14. 08:44

Két keréken, versmondásan is remekeltek a győrvári diákok

Győrvár - Az iskolák éltében a tavasz a versenyzések ideje. A Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola tanulói közül többen már túl vannak néhány megmérettetésen.

Civil Tudósítónktól

Az iskola az idei tanévben vett részt először a szombathelyi Aranyhíd Nevelési-Oktatási Központban megrendezett megyei vers- és prózamondó versenyen. Nagy Klementina 2. osztályos tanuló az előkelő harmadik helyezést érte el Petőfi Sándor Arany Lacinak című versével. Felkészítője: Balaskóné Dala Lívia tanítónő. Fodor Krisztián 4. osztályos tanuló mesemondással bejutott a legjobb hat versenyző közé. Szépen teljesített  Rigó Alexandra 4. osztályos tanuló is. Őket Orbánné Kiss Katalin tanítónő készítette fel a versenyre.

Fodor Krisztián, Rigó Alexandra, Nagy Klementína

Vasváron a körzeti kerékpáros versenyen első  helyezett lett Gotthárd Dávid, második Gotthárd Ervin. A megyei fordulóban képviselik iskolánkat. A fiúkat Zrinszki János tanár és Gotthárd Csaba főtörzszászlós készítette fel.

A Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola tanulói évek óta sikeresen szerepelnek a katasztrófavédelmi versenyeken. Az elmúlt tanévben egészen az országos versenyig sikerült eljutniuk, ahol a negyedik helyezést szerezték meg. Ez az eredmény is hozzájárul ahhoz, hogy a versenyre könnyű gyerekeket toborozni. Az idei tanévben is több jelentkező közül válogathattak a felkészítők: Gotthárd Tiborné védőnő és Fejes József nyugállományú tűzoltó alezredes. Az április 10-én Körmenden megrendezett körzeti versenyen az idősebb tanulókból álló csapat első, a kisebbek a harmadik helyen végeztek. Ezzel az eredménnyel mindkét csapat részvevője lehet a megyei versenynek.

Katasztrófa verseny 1. helyezettei: Gotthárd Dávid, Gotthárd Ervin, Tavasz Tibor, Zrinszki Ármin

Szombaton, a vasvári mentőállomáson megrendezett elsősegélynyújtó versenyen második lett az iskola csapata, akiket szintén a védőnő készített fel.

Címkék#Győrvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!