Győrvár

2015.09.15. 09:59

Így lett tornaszobájuk a győrvári iskolásoknak

Győrvár - A mindennapos testneveléshez és a gazdag délutáni sportfoglalkozás-kínálathoz helyszín is kell. Ezt felismerve összefogtak a szülők a Béri Balogh Ádám Általános Iskolában.

Civil Tudósítónktól

A iskola udvarán bitumenes kézilabdapálya, füves focipálya, röplabda- és hatvanméteres futópálya is található, de hideg időben, esőben csak az épület aulájában tarthattak testnevelésórákat, sportszakköröket. A nyár folyamán a régi épület használaton kívüli ebédlőjéből  tornaszobát alakítottak ki. Mindehhez összefogásra volt szükség. Szülői felajánlásból villanyt szereltek, festettek, burkoltak. A győrvári önkormányzat fűtést szerelt, a vasvári KLIK megvásárolta a linóleumot, a papírgyűjtésből, műanyaggyűjtésből és a selejtes holmik kiárusításából befolyt pénzből pedig a falburkolat készült el. A vasvári szakközépiskolából hat elemből álló bordásfalat kaptak. Tanévkezdésre elkészültek a tervezett munkákkal, és a tornaszobát már birtokba is vették a gyerekek és a pedagógusok.  A testnevelésórákon kívül itt tartják a táncórákat, a kötélugró szakkört, az aerobik foglalkozásokat. A tervek szerint a helyiség kiválóan alkalmas lesz pingpongozásra is.

Harangozó Dóra tanítónő  és az első osztály az új tornaszobában  (fotó: Polgár Antalné )

Természetesen a tornaszoba kialakítása nem oldotta meg a tornateremhiányt, hiszen a megnövekedett testnevelésóra-szám miatt a párhuzamos órák egyikét továbbra is az aulában tartják. A győrvári önkormányzat rövidtávú tervei között szerepel az iskola épületéhez kapcsolódó tornaterem építése. Addig is örülnek a tornaszobának, igyekeznek maximálisan kihasználni.

Szeptembertől indul a zeneoktatás is az intézményben. A KLIK támogatásának és a vasvári zeneiskola vezetésének köszönhetően kihelyezett tagozatként megkezdődött a furulya-, fuvola- és zongoraoktatás Győrváron. A zeneiskola tanárai helybe jönnek, így nem a kisdiákoknak kell Vasvárra utazniuk, sőt, a bejáró tanulók a szokott időben utazhatnak haza. A délutáni óráknak az iskola helyszínt biztosít. A hegyhátszentpéteri önkormányzat jóvoltából pedig sikerült egy zongorát is beállítani. Így a feltételek adottak, most már csak a gyerekek kitartó munkájára van szükség, hogy minél előbb sikerekről számolhassunk be.

Polgár Antalné

Címkék#Győrvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!