Haladás

2013.06.20. 10:18

Eskü után, esküvő előtt Bosnjak

Kissé felfordult a világ a Szombathelyi Haladás frissen szerződtetett szerb futballistájával, Predrag Bosnjakkal. A játékos csütörtökön állampolgársági esküt tesz, szerb-magyar állampolgár lesz. Szombaton megnősül, és hamarosan bemutatkozhat a zöld-fehéreknél.

Pum András

Az 1985. november 13-án, az akkori Jugoszláviában született, 179 cmm, magas, 70 kg-os játékos első profi szerződését a Bácska másodosztályú együttesénél kapta, majd  2008-2009 között a Kikindában futballozott, 2009-től 2010-ig pedig az FK Novi Sad labdarúgója volt. Innen igazolta le 2010. januárjában az akkor NB I-es Nyíregyháza, ahol tavasszal 11 meccsen 1 gólt - az Újpest ellen - szerzett. A következő, 2010/2011-es szezont már az NB II. Keleti-csoportjában kezdte a nyírségi alakulat, itt Bosnjak az ősszel 14 meccsen jutott szóhoz. 2011. februárjában közös megegyezéssel szerződést bontott és fél évre hazatért Szerbiába. 2011. nyarán visszajött Magyarországra, két esztendőre az NB II-es Veszprémhez igazolt. Az első évben 27 meccsen 1 gólt szerzett, a 2012/2013-as bajnokságban pedig 29 meccsen hármat.

Talán nem árulunk el túl nagy kulisszatitkot, hogy a téli Haladás - Veszprém edzőmeccs után Artner Tamás a következő szavakkal lépett oda a vendégek akkori tréneréhez, Vágó Attilához: "Ne vigyétek sehová, most hagyjátok itt nekem ezt a fiút". Nos, a Hali mestere Bosnjakról beszélt.

Artnernak pár hónappal később, vagyis a mai, a szerdai edzésen teljesült a kívánsága, a tréning előtt többek között azt kívánta újdonsült játékosának, hogy verekedje be magát a kezdőcsapatba.

- Nem sokat gondolkodtam, amikor elfogadtam a Haladás ajánlatát, hiszen tisztában voltam vele, milyen együttesről van szó - mondta a szerdai edzés előtt a magyarul remekül beszélő és roppant közvetlen Bosnjak. - Nem kellett bemutatni a Haladást, tudtam, hogy jó csapatról van szó, amelyet jó játékosok alkotnak, kiváló edző irányít, no és a körülményekre sem lehet panasz. Előbbiekről saját magam is meggyőződhettem, amikor még a Veszprém játékosaként edzőmeccset játszottunk a Hali ellen. A csapatból Andorka Péterrel anno Nyíregyházán együtt futballoztam, őt tehát személyesen is ismerem. Rajta kívül a csapatkapitány Tóth Péter, aztán Radó András, Halmosi Péter és Guzmics Richárd neve csengett ismerősen.

Volt edzője szerint Bosnjak válogatott szintű futballista (Fotó: Kiss Teodóra)


- Tóth Péter konkurenciája a balhátvéd posztján.

- Nincs ezzel semmi gond, az edző majd eldönti, hogy az adott meccs előtt ki van a legjobb formában. Jómagam ugyan balhátvédként érzem magam otthonosan, de Szerbiában játszottam bal oldali középpályást is. Igaz, az nem ma volt.

- Néhány hónapja Vágó Attilánál, egykori veszprémi edzőjénél érdeklődtem önről, aki azt felelte: Bosnjak válogatott szintű játékos.

- Nagyon sokat köszönhetek neki, szerettem vele együt dolgozni. Mit mondhatnék? Örülök, ha így vélekedik rólam. Hogy mik az erősségeim? Erről nem szeretnék beszélni, nem az én dolgom.Rendben, akkor mit mondanak a szakmabeliek?

- Úgy látják, hogy gyors vagyok, és sokat futok, sosem volt gond a fizikai állapotommal.

Ön az egyedüli légiós a Haladásban. Ez nem jelent gondot?

- Egyáltalán nem. Igyekszem mihamarabb beilleszkedni, amit megkönnyít, hogy viszonylag jól beszélek az önök nyelvén. Ezzel biztosan nem lesz probléma.

- Hová várja a következő bajnokságban a Haladást?

- Remélem, hogy a nyolcadik helynél előbbre tudunk lépni, jó lenne az első ötben zárni.

- Sűrű napok előtt áll.

- Valóban, csütörtök reggel kilenckor Szabadkán letettem a magyar állampolgársági esküt, majd szombaton Palicon feleségül veszem szerb-magyar menyasszonyomat, Tijanát. Szóval örömteli dolgok várnak rám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!