Haladás

2013.08.28. 18:24

A Szurkolói Kör elnöke a Haladás-Pápáról

Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke úgy véli, Guzmics Richárd és Radó András góljával 2-0-ra legyőzi a vasi csapat pénteken a Lombardot.

Pum András

Pénteken lesz a Szombathelyi Haladás - Pápa bajnoki, amely a Lombard-tulaj, Bíró Péter személye miatt mindig különleges jelentőséggel bír a szombathelyi drukkerek számára. A szurkolók - kis túlzással - tűkön ülve várják a kezdést, ez alól nem kivétel - hogy lenne éppen ő kivétel... - Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke sem. Ráadásul emlékezhetünk rá: a Veszprém megyeiek kapusa, Szűcs Lajos az egyik pápai meccs utá az öltözőfolyosón megrúgta Keringert...

- Nem kérdés, mennyire várjuk a Pápa-meccset, a Haladás-szurkolók életében az FTC, a ZTE és a Pápa elleni mérkőzések kiemelt fontosságúak - mondta Keringer Zsolt.

- Bár már régen volt, amikor Bíró Péter Pápára távozott, az emlékek semmit sem halványultak, semmit nem felejtettünk el. Külön pikantériája a meccsnek, hogy Kenesei Krisztián pápai mezben ellenünk játszik majd. Ami azt illeti, számomra nagyon furcsán festett a tévében sárga-fekete mezben, nem illik hozzá ez a szerelés...Remélem sok szurkoló kijön a meccsre, a péntek este hét óra jó kezdési időpont. Bízom benne, legalább 3-4 ezren összejövünk és nagyon szeretném, a beléptetőrendszer úgy működne, ahogy a nézők elvárják.



A szurkolók mellett a játékosokat sem kell motiválni a pénteki meccsre, mindannyian tisztában vannak vele, mit jelent ez a kilencven perc. Az eddig lejátszott fordulókban csak Székesfehérváron kaptunk ki, akkor még nem állt össze igazán a gárda, belefért a vereség. Ezúttal más eredményt, mint a győzelem, egyszerűen nem tudok elképzelni. Optimizmusomnak alapot adhat eddigi teljesítményünk, a mutatott játékunk. Egyszerűen jobb csapat vagyunk a Pápánál, no és van egy "szuperválogatott" játékosunk, "fogadott fiam" Guzmics Richárd - akinek ezúttal is gratulálok az újabb meghívóhoz.

Remélem, játszik a románok ellen, ami a Hali-drukkerek számára óriási fegyvertény és nagyon nagy büszkeség lenne. Illés Béla, Halmosi Péter és Jagodics Zoltán óta ugyanis nem akadt olyan szombathelyi játékos, akit egyből a Haladásból válogattak volna be. Persze több olyan volt, akik más együttesekből, vagy Rohonci úti visszatérésük után kaptak meghívót - rájuk is büszkék vagyunk.

- Visszatérve a Pápa-bajnokira: abban biztos vagyok, hogy Ricsivel az élen a védelem lehúzza rolót, tehát gólt nem kapunk.Ugyanakkor úgy érzem, kétszer betalálunk, 2-0-ra nyerünk. Hogy kik lövik a gólokat? Az első nem kell törnöm az agyam, Guzmics biztosan fejel egyet, a másodikat pedig Radó Andris szerzi. Hiszem, hogy a csapat - csakúgy mint a Debrecen ellen - feltüzeli a szurkolókat, és a lefújás után együtt ünnepeljük a győzelmet - zárta szavait Keringer Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!