Haladás

2013.10.07. 14:10

A stadionfelújítás alatt is Szombathelyen maradna a Haladás

Szombathely - Az biztos, hogy a Rohonci úti stadion felújítása alatt Szombathelyen játssza hazai meccseit a Haladás. Az viszont még nem dőlt el, hogy hol.

Pum András

Mint ismert, kormánytámogatással egy 9,6 milliárd forintos beruházás keretében megújul a Rohonci úti stadion. Azt egyelőre nem tudni, mikor indul és mennyi ideig tart a munka. Az azonban biztosnak tűnik, hogy a Haladás vezetői az építkezés ideje alatt a csapatot nem szeretnék más városba költöztetni, a hazai meccseiket Szombathelyen akarják megrendezni. A szóba jöhető helyszínek közül hétfőn Horváth László, az MLSZ külső infrastruktúrájáért felelős vezetője a városligeti pályát vette szemügyre.

- Két órán keresztül jártuk körbe a létesítményt, az MLSZ illetékese hamarosan küld egy szakvéleményt arról, mi szükséges ahhoz, hogy adott esetben NB I-es meccseket rendezhessünk a Városligeti pályán - mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. - Legalább ötezer szurkoló befogadására alkalmas nézőtér az elvárás, ebből ezer ülőhely. A pályát alá kell csövezni, kötelező a villanyvilágítás, az öltözők is felújításra szorulnak, pluszparkolókat kell kialakítanunk. Nagyságrendileg ez egymilliárd körüli összegbe kerülne, és azt nem tudni, ezt ki finanszírozná. Mint ahogyan azt sem, hogy később mi lenne a sorsa. De nem akarjuk, hogy szurkolóinknak utazniuk kelljen, ezért a szóba jöhető helyszínek közül Sopronban és Oberwartban nem gondolkodunk. Maradnánk Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!