Haladás

2013.11.22. 12:35

Az esélyesség édes terhe

Szombathely - A labdarúgó NB I. 15. fordulójában szombaton 16 órakor a Sport1 kamerái előtt a 3. Haladás a 9. Pécset fogadja.

Pum András

Noha a bajnokságot gyengén kezdte a pécsi csapat, idővel magára talált. A legutóbbi három fordulóban pedig otthon 3-1-re legyőzte a Kaposvárt, 1-1-s döntetlenre végzett a Diósgyőrrel, közben pedig 1-0-ra nyert Mezőkövesden. Érdekesség, hogy a mecsekaljaiak 18 pontjukból tízet idegenben szereztek - nem árt tehát szombathelyi részről az óvatosság. Tisztában van ezzel Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője is. Igaz, a vasiak megfelelő önbizalommal várhatják a meccset, utóbbi öt bajnokijukból négyet megnyertek, kedden pedig a Ligakupában is továbbjutottak.

- Egy szervezett, jól kontrázó csapat a Pécs, amely fürge játékosai révén villámgyorsan átmegy védekezésből támadásba - tudtuk meg Artner Tamástól. - Úgy vélem, nem csak a bekkelésre összpontosítanak ellenünk, de átadják számunkra a területet, és a hibáinkra várnak. A támadónégyesükre nagyon oda kell figyelnünk, Koller, Márkvárt, Szatmári és Grumics egyaránt jó és veszélyes futballista. Tavasszal ugyan 2-0-ra nyertünk Pécsett, de botorság lenne abból a meccsből kiindulnunk, hiszen azóta jelentősen átalakult a piros-fekete gárda kerete.

Iszlai Bence (zöld mezben) szerint kétarcú csapat a Pécs, de a Rohonci úton le kell győzni őket (Fotó: Szendi Péter)A hétközi esőzések miatt mély lesz a talaj, ami nem könnyíti meg a dolgunkat. A harmadik helyen állunk, de játékosaim ugyanolyan elszántan készülnek az edzéseken, mint korábban. Mondtam is nekik: a továbbiakban is hasonlóan tisztességesen tegyék a dolgukat, és csakúgy mint eddig, ezután is meglesz az eredménye. Mi vagyunk a meccs esélyesei, de ezt a terhet el kell viselnünk, és ahogy a fiúkon látom, nem is nyomasztja őket. Természetesen a három pont megszerzése a célunk. Mursits, Kalász és Zsirai sérült.

Összeállítás:
Rózsa Fehér, Guzmics, Devecseri, Bosnjak Simon, Iszlai Nagy G., Németh M., Halmosi Radó.

– Nem különösebben foglalkozunk azzal, hogy mi vagyunk a a meccs esélyesei, mivel eddig sem nyerni jártak az ellenfelek a Rohonci útra – mondta a Haladás 23 éves védekező középpályása, Iszlai Bence. – Általában elégedettek voltak riválisaink, ha egy pontot elvittek – ez mostanság hatványozottan igaz. Miután hazai viszonyok között sokan kijárnak a meccseinkre, már csak ezért sem okozhatunk csalódást. A Pécs kétarcú csapat, van, hogy borzasztó rosszul játszanak, aztán a következő meccsen rájuk sem lehet ismerni. A játékuk egyértelműen a csatár Grumicsra van kihegyezve. Szerintem a pécsiek maximálisan elégedettek lennének az egy ponttal, így inkább mi fogunk kezdeményezni. a meccsen, hiba lenne kivárásra játszanunk. Nem szabad csak a gyors kontráinkban bíznunk. Nagyon nehéz lesz feltörnünk a védelmüket, de hiszem, hogy sikerül, és előbb-utóbb jönnek a helyzetek és a gólok is. Türelmesen játszunk, megvárjuk a megfelelő pillanatot. Az eső miatt nem lesz szuper a játéktér, de ezzel nem szabad foglalkoznunk, hiszen a pécsiek is ugyanazon a pályán játszanak. Mindenképpen győznünk kell.

A pécsieknél Lőrincz Emil vezetőedző, és az exszombathelyi kapus, Gőcze Gergő is elismeri a Haladás eddigi teljesítményét.

- Nem csak hazai pályán, idegenben is nagyon masszív a Haladás csapata. Nem véletlenül harmadik a tabellán. Jó formában vannak és rendkívül hatékony játékosokkal bírnak. Más a válogatott szint és más a magyar bajnoki szint. Guzmics és Devecseri hazai mértékben véve jó védők, de mindkettőjüknek megvannak a pozitív és negatív tulajdonságaik. Természetesen próbáljuk majd a negatív tulajdonságaikat kihasználni, de nyerni úgy tudunk, ha rettentő szervezetten védekezik a csapat és nem hagyunk területet a szombathelyiek gyors játékosainak. Emellett bátran kell előre futballoznunk, mert ellenkező esetben abba a szerencsétlen helyzetbe kerülhetünk, hogy nem fogjuk tudni elhagyni a térfelünket. Nem szabad eladni a labdákat és nem szabad olyan felelőtlen dogokat megtenni, amiből az ellenfél megtud kontrázni, mert erősségük, hogy kontrából nagyon gyorsak - nyilatkozta Lőrincz Emil vezetőedző a Pécs hivatalos honlapján.

- Csapatként nagyon szervezett a Szombathely - mondta Gőcze Gergő a pmfc.hu oldalon. - Hatékonyak hátul is, előrefelé pedig nagyon gyorsak. Egységesnek kell lennünk, hogyha jó eredményt akarunk elérni szombaton. Tény, hogy Szombathelyen nőttem fel, a nyáron pedig eljöttem, ez a múlt. Vannak szép emlékeim, továbbra is tartom a csapattársakkal a kapcsolatot, de ennyi. A szurkolókkal sosem volt konfliktusom, de nem gondolom, hogy most bármi is előfordulna. Jó viszonyban vagyunk a Dénessel, ezt szerintem már mindketten elmondtuk. Így volt ez Szombathelyen Rózsával és a többi kapustársammal. Alapfeltétel, hogy jó viszonyban legyünk. Nyilván mind a ketten a maximumot akarjuk kihozni magunkból és ez pont arra jó, hogy a másikból is kihozzuk a jobb teljesítményt. A kapusposzt ilyen, egyszerre csak egy hálóőr lehet a pályán, ezzel mindketten tisztában vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!