Haladás

2013.11.14. 11:35

Edzőtábor és plusztámogatás a Haladásnak

A szakmai stáb jelentős összeget kap a többségi tulajdonos Szombathely városától, amelyet arra költ, amire akar, az önkormányzat fedezi a Haladás téli edzőtáborozásának költségét is.

Pum András

Illusztris vendégek tették tiszteletüket a csütörtök délelőtti edzés előtt a Szombathelyi Haladás edzői öltözőjében - olvasható a www.haladas.hu oldalon. A többségi tulajdonos város képviseletében dr. Puskás Tivadar polgármester, valamint két alpolgármestere, Marton Zsolt és Lazáry Viktor látogatta meg a csapatot.

A kis helyiségben helyet foglalt még Artner Tamás vezetőedző, segítői, Székely Tibor, Jagodics Zoltán, Jakab Csaba, a játékosokat pedig a Guzmics Richárd-Tóth Péter-Halmosi Péter trió képviselte. Később befutott Tóth Miklós ügyvezető igazgató és Vörös Csaba technikai vezető. A városvezetők gratuláltak a csapat kiváló szerepléséhez, és nem "üres kézzel" érkeztek.

- Mindig jó szombathelyinek lenni, most pedig különösen az, nagyon büszkék vagyunk a Haladásra - mondta dr. Puskás Tivadar. - A zöld-fehérek szereplése nagyon fontos a város számára. Kétféleképpen lehet előrejutni. Az egyik, hogy jó körülményeket teremtünk, aztán várjuk a produkciót. A másik, hogy előbb a produkció, aztán a körülmények kialakítása - számomra az utóbbi a szimpatikus. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk a Haladásnak. Döntés született, hogy egyrészt a többségi tulajdonos város megteremti a csapat téli, külföldi edzőtáborozásának költségét. Másrészt a szakmai vezetés egy jelentős összeget kap, amit arra költ, amire jónak látja. Utóbbi folyósítása már el is kezdődött.

Fotó: Pum András

- Jelentős többlettámogatást kap a Haladás, és noha Magyarországon mindenki ért a futballhoz, nem akarunk beleszólni, nem adunk tanácsot arra vonatkozóan, hogy a klub ezt mire költi - tudtuk meg Marton Zsolt alpolgármestertől.

- Köszönjük a kiemelt támogatást, nagy segítség ez a számunkra - jelezte Artner Tamás. - Mindig is éreztük az önkormányzat támogatását, éreztük, hogy mögöttünk áll. Ha valami gondunk volt, mindig meghallgattak. Két éve kerültem a Haladás kispadjára, akkor elkezdtünk egy munkát. Hozzáteszem: szombathelyiként nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Haladás edzője lehetek, nem sok helybelinek adatott ez meg. Azóta szép eredményeket értünk el, és most már csak olyan játékosok vannak az öltözőben, akik mindent megtesznek a klubért, Szombathelyért. A kapott pénz egy részét arra költjük, hogy az elmaradásokat rendezzük, a játékosok nyugodtan mehessenek téli pihenőjükre. Másrészt több játékosnak lejár nyáron a szerződése, akikre igényt tartunk, velük már most el kell kezdeni a tárgyalásokat, hogy szerződést hosszabbítsunk velük. Emellett jó lenne egy-két játékost is igazolni. A csapat arra képes, hogy az első hétben zárjon, ennél hátrább talán már nem végzünk. Elmondok egy érdekességet. A Debrecen-meccs előtt leültünk a szakmai stábbal, és mindenki elmondhatta, szerinte az akkor hátralévő hat fordulóban hány pontot szerez a csapat. Nos, a maximum az tíz pont volt. Azóta három meccsen hét pontot szereztünk, úgyhogy valószínűleg túlteljesítjük korábbi elvásárainkat. Ami a körülményeket illeti: remek dolog a stadionrekontrukció, de ahogy már korábban is nyilatkoztam, addig is nap mint nap edzenünk kell. Ezért lenne jó megoldást találni a Kondics utcai edzőpályák rendbetételére. De a Rohonci úton sem volt 30-40 éve komolyabb fejlesztés, sem a stadionban, sem a pályán.

- Nagyon örülünk az edzőtáborban, a mostani keretből sokan talán még nem is voltak ilyen összetartáson - fogalmazott Tóth Péter.

- Örülök, hogy a város képviselői itt vannak, de kérdem én: a másik nagytulajdonos hol van? - mondta Halmosi Péter. - Csak összefogva, együtt lehetünk sikeresek. Egyébként nem kérünk semmi extrát, csak annyit, hogy odafigyeljenek ránk, amit megígérnek azt kifzessék, normális stadionban játszhassunk és megfelelő edzőpályán készülhessünk. Jól szerepelünk, jó szakmai munka, így azt hiszem ezek nem túlzott igények.

A Hali kapusedzője Jakab Csaba arról érdeklődött, hogy mikor kezdődik a stadionrekonstrukció és meddig tart.

- Az alapkőletételtől számítva 16-18 hónap alatt készül el a stadion - mondta dr. Puskás Tivadar. - Rengeteg adminisztratív teendőnk van még, sok egyeztetésen kell részt vennünk, így nem tudom megmondani, mikor kezdődik az építkezés. Látványterv már született a stadionról, de nem biztos, hogy valóban olyan is lesz.

- A stadionrekonstrukciós projektben edzőpályák kialakítása is szerepel - mondta Lazáry Viktor alpolgármester. - A stadion építése alatt mindenképpen szeretnénk Szombathelyen rendezni a meccseinket. Két alternatívánk van. Amennyiben lehetséges, úgy szeretnénk ütemezni az építkezést, hogy egy ideig a Rohonci úton rendezhessük a meccseinket. A másik megoldás a Városligeti pálya. Ebben az esetben viszont szeretnénk, ha az MLSZ esetünkben eltekintene az NB I-es pályákra vonatkozó szabályoktól, felmentést kapnánk ezek alól. Kedden az MLSZ-be látogatok ez ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!