Haladás

2014.02.19. 21:26

Halmosi Péter gólrekordra tör

A Haladás sok csatát megélt középpályása két sárga lapja miatt nem szerepelhet a szombati, FTC elleni Ligakupa-nyolcaddöntő első felvonásán. Halmosi a törökországi napokról és a bajnoki esélyekről is nyilatkozott.

Pum András

A 35-szörös válogatott Halmosi Péter angliai évei alatt nyáron edzőtáborozott aktuális csapatával, így bármennyire is meglepő, a rutinos futballista számára is cseppet újdonság lehetett a január 25-től február 5-ig tartó törökországi felkészülés.

- Nagyon hasznos és jó volt a török edzőtábor, az lenne az igazi, ha minden évben lenne lehetőségünk külföldre utazni - mondta Halmosi Péter. - Igazán minőségi munkát kint tudtunk végezni, mióta hazajöttünk csak műfüvön és tornateremben edzettünk. Ami nem normális dolog, hiszen szombaton Ligakupa meccs, egy hétre rá pedig bajnoki vár ránk. De ez van, ilyenek a körülményeink. Visszatérve a török edzőtáborra: komoly ellenfelekkel meccseltünk, ellentétben a korábbi évekkel, amikor idehaza - tisztelet a kivételnek - csak gyengébb csapatokkal játszottunk. Legalább fiataljaink is saját bőrükön tapasztalták, milyen más és más futballkulturájú csapatokkal megmérkőzni. Ráadásul eshetett az eső, úgy, mintha dézsából öntötték volna, utána akkor is egyenes volt fű a pályán, remek talajú pályákon edzettünk, játszottunk. Nem véletlen, hogy az NB I-es csapatok döntő része is külföldön, a legtöbb szintén Törökországban készült a tavaszra. Az edzőmeccsekből felesleges messzemenő következéseket levonni, nem értékmérőek az eredmények. Volt olyan csapat korábban, amely zsinórban nyerte edzőmeccseit, a bajnokikon meg sorban kapta a pofonokat, azt sem tudta, melyik bolygón van. Ismét csak édesapámat tudom idézni, aki azt mondta, hogy a bajnokikat, a tétmeccseket kell megnyerni, nem  pedig a felkészülés alatt sziporkázni. Teljesen más szurkolók előtt tétmeccsen játszani, mint az edzőmérkőzéseken. Azért is hasznos voltak a kint töltött napok, mert normálisan étkeztünk, és bármennyire is hiányzottak a szeretteink, nem voltak velünk, így csakis a munkára koncentráltunk. Jómagam idehaza az edzéseken és a meccseken teljesen képes vagyok kizárni a külvilágot, de tudom, hogy nem mindenki van így ezzel. Nos, mint említettem, kint valamennyien csak a focira koncentráltunk. Fizikailag készen állunk a bajnokságra, és gyakorlatilag taktikailag is minden rendben van. Más kérdés, hogy az itthoni sáros pályákon mennyire tudjuk kiadni magunkból, amire valójában képesek vagyunk, a pályák talaja nem könnyíti meg a dolgunkat. De a lényeg: készen állunk a bajnokságra, és noha sérültjeink felépültek, nagy kérdés, milyen fizikai állapotban vannak. Sajnos jómagam és Simon Ádám sárga lapjaink miatt nem játszhatunk a szombati, FTC elleni Ligakupa-meccsen, pedig elhiheti, mennyire várom már a tétmeccseket. Sok volt a hét-nyolc hét alapozás, persze tudjuk, hozzátartozik a focihoz.

Halmosi Péter nem adja alább a hatodik helynél. Fotó: Unger Tamás

- Ami a többi csapatot illeti, a Pápa, és a Pécs gyengült, az átalakult Kaposvár nem tudni mire lehet képes, bár nekik jelentős a lemaradásuk, nehéz lesz bentmaradniuk - folytatta Halmosi. - Nekünk a hatodik helynél nem szabad hátrább végeznünk, nem szabad lejjebb adnunk, bár ahogy korábban is nyilatkoztam: ősszel erőn felül teljesítettünk. Van 12-13 jó, minőségi NB I-es játékosunk, és amennyiben megússzuk az eltiltásokat, sérüléseket, hasonlóan szép lehet a tavaszunk, mint az őszünk volt. Ebben az esetben előbbre is léphetünk. A többi futballistának még fejlődnie kell, egy-két év még szükséges számukra. Szűk tehát a keretünk, ez az őszi utolsó bajnokikon és a törökországi edzőmeccseken is látszott. Félre ne értsenek: imádok futballozni, százszor inkább játszok, mint edzek, de kint volt olyan mérkőzésünk, ahol muszájból végig a pályán maradtam, hiszen nem volt több cserénk, egész egyszerűen elfogytunk. Az ideális 20-25 egyforma képességű játékos lenne, mi ettől messze vagyunk. A frissen igazolt Hrepka Ádám jó csapatba, jó közegbe kerül, ahol felépítheti magát, és közben segíthet a Haladásnak. Az ő képességeivel sokat nyerhetünk. Mert ugyan Radó Andris ősszel zsinórban rúgta a gólokat, és én is igyekeztem elöl, azért kellett még valaki. Adtam eddig hét-nyolc gólpasszt, rúgtam hat gólt, szerintem bőven megtettem a magamét már. De nincs kizárva, hogy a bajnokság végére megdöntöm a gólrekordomat...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!