Haladás

2014.06.12. 11:16

Menni vagy maradni?

Noha a Haladás és Halmosi Péter álláspontjai közeledtek egymáshoz, változatlanul nem hosszabbított szerződést a rutinos bal oldali középpályás.

Pum András

Továbbra sem állapodott meg a Szombathelyi Haladás a 35-szörös válogatott, 34 esztendős Halmosi Péterrel. Mint ismert, a remek szezont futó futballista szerződése június 30-án lejár, ám hiába vannak túl a felek néhány egyeztetésen - még? - nem csaptak egymás tenyerébe.

Egyelőre tehát csak annyi biztos, hogy Halmosi jövő szerdán a Rohonci úton kezdi el a felkészülést.

- Már alapból kevesebb pénzt kértem, mint amit eddig kaptam, ugyanis egy korábbi tárgyaláson, három-négy hónapja engedtem az igényeimből - mondta Halmosi Péter. - Múlt pénteken ismét lejjebb mentem, nem titok, menedzserem, Vladan Filipovics többszázezer forinttal kevesebb összeget mondott a vezetőknek. Ám eddig nem érkezett válasz. A szerződés időtartamát tekintve is különbözik az elképzelésünk, jómagam három, a klub egy évvel hosszabbítana.  Mindenesetre ha nem szeretném ennyire a Haladást, már régen léptem volna, de ha rákényszerítenek, nem tudok mást tenni. A szakmai stábnak és a szurkolók egy részének fontos vagyok, de másnak nem érzem, hogy az lennék. Jó lenne, ha sikerülne egyben tartani a jelenlegi csapatot, nem mindegy, hogy helyiek vagy máshonnan érkezők alkotják a magot. Ugyanis nem mindenki tud annyira azonosulni a Haladással, mint például Fehér Zoltán vagy Predrag Bosnjak tette. Ezért is lenne fontos, hogy megtartsuk a szombathelyi kötődésű futballistákat.

Halmosi Péter 25 bajnokin játszott és hat gólt szerzett a mögöttünk hagyott bajokságban. Fotó: Szendi Péter

- Habár lassan 35 éves lesz, az egész játékoskeretünkből Halmosi Péternek kínáltuk a legmagasabb fizetést, elmondtuk, hogy ez maximum, ezt az összeget a Haladás taggyűlése hagyta jóvá - tudtuk meg Tóth Miklóstól, a Haladás ügyvezető igazgatójától. - A menedzsere erre korábban azt mondta, hogy nem tudják elfogadni. A szerződés tervezetben pedig nem egy év, hanem 1+1 év szerepel, a második év automatikusan életbe lép amennyiben egy meghatározott számú mérkőzésen pályára lép. Péter az utóbbi három évben mindig játszott ennyi mérkőzést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!