Haladás

2014.07.02. 13:47

Foci vb 2014 - Most kezdődik a tánc

A Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója, Tóth Miklós úgy véli, a legjobb nyolc között óriási csatákra van kilátás.

Pum András

Tóth Miklós Diósgyőrött kezdett el futballozni, Miskolcon kapta első profi szerződését is. Keszthelyre, majd onnan a Győri ETO-ba igazolt. Ezt követően Siófokon játszott, ahonnan visszatért Győrbe. A Rába-partjáról 1995-ben szerződött a Haladáshoz. A Rohonci úton 1999-ig – elsősorban középső védőként– erősítette a zöld-fehéreket, majd Sopronba, pályafutása végén pedig Ausztriába igazolt.

2007 óta a Haladás klubmenedzsere, 2011 óta pedig ügyvezető igazgatója.

– Tetszik a világbajnokság, annak ellenére is, hogy nem minden csapat meri felvállalni a bátor támadójátékot – tudtuk meg Tóth Miklóstól. – Jó példa erre Brazília, amely Mexikó ellen egész egyszerűen visszaállt saját térfelére. A házigazdák egyébként sem azt nyújtják, amire képesek, nem véletlen érte korábban az a vád Felipe Scolari szövetségi kapitányt, hogy nem meri felvállalni a látványos támadófocit, mert mindent az eredményességnek rendel alá. Mindenesetre eddig bejött a számítása, bár nekem kicsit csalódás eddigi játékuk. A dél-amerikai csapatok futballistái egyébként roppant labdabiztosak, atlétikus felépítésűek és technikailag is képzettek. Mexikó és Kolumbia futballja nagyon szimpatikus számomra, iszonyú nehéz volt ellenük futballozni, de előbbi után utóbbi is búcsúzni fog. A négy közé szerintem Brazília, Hollandia, Argentína és Németország jut be.

Tóth Miklós úgy látja, az európai csapatok számára kínszenvedés a korai kezdés

- Ami az európai csapatokat illeti, meggyőződésem, hogy a helyi idő szerint délben kezdődő meccsek alaposan megviselték, és megviselik őket, ennek is köszönhető gyengélkedésük. Jómagam egyik csapatnak sem drukkolok, lényeg, hogy jó és gólgazdag meccseket lássunk. Eddig sem voltak unalmas mérkőzések, de a negyeddöntőben már komoly tétre menő csatákat várok - zárta szavait Tóth Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!