Haladás

2014.09.20. 20:17

A bíró tévedett a kiállításoknál

A címben szereplő mondatot nem más, mint Tommaso Rocchi édesanyja, Marina Rocchi mondta honlapunknak.

Pum András

A Rocchi-család jóvoltából olasz vendégek érkeztek a szombat esti Szombathelyi Haladás-Videoton mérkőzésre. Tommaso Rocchi felesége, édesanyja, édesapja, valamint gyermeke a kezdés előtt fél órával gurult be kék Fiatjával a Rohonci útra. A magyarországi vizitben közrejátszott, hogy a Hali támadója pénteken ünnepelte 37. születésnapját. A família szép csendben elfoglalta helyét a tribünön, Rocchi felesége még egy Haladás-sálat is a nyakába akasztott.

Sok örömük nem lehetett a meccsben, a Hali kikapott, Tommaso pedig - noha szép dolgokat csinált - nem szerzett gólt. Érdekesség, hogy a találkozó előtt a papa, Luigi Rocchi a várható nézőszámról érdeklődött, kérdezte, hogy nagyjából 10 ezer néző lesz a meccsen? Majd a tanácstalan tekintetet látva, tovább tudakolta, hogy akkor olyan 8 ezer szurkoló azért összejön? Lapozzunk...

A lefújást követő sajtótájékoztatón az olaszul anyanyelvi szinten beszélő Viganó Richárd segítségével váltottunk néhány szót itáliai csatárunk édesanyjával, Marina Rocchival.

- Szerintem a játékvezető a két piros lapnál tévedett, egyik sem volt kiállítás, én legalábbis így láttam - mondta Marina asszony. -  Ami a fiamat illeti, 20 éve járok a meccseire, úgyhogy kérlek fogadják el, miután a fiamról van szó, elfogult vagyok vele szemben. Az látszott, hogy még szükség van egy kis időre, mire játékostársaival megismerik egymás mozgását, úgymond megtalálják egymást a pályán. Ami pedig a Haladást illeti, egyáltalán nem vagyok elkeseredve az eredmény miatt, láttam, hogy sok a fiatal a csapatban, akik előbb-utóbb beérnek. Ma mindenesetre kijött, hogy a Videoton a jobb csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!