Haladás

2014.09.14. 12:42

Hiányzó gyilkos ösztön

Artner Tamás a Haladás vezetőedzője honlapunknak Kopúnek és Rocchi kispesti játékát is értékelte, és elmondta, télen át kell alakítani a csapat keretét.

Pum András

Sorozatban harmadik bajnokiján maradt pont nélkül a Szombathelyi Haladás, amely szombaton 2-0-ra kikapott a Budapest Honvéd vendégeként. Talán ennél is nagyobb baj, hogy hét forduló alatt mindössze három gólt szereztek a zöld-fehérek, igaz a négy megszerzett pont is csak a 14. helyre elég.

-Tisztában voltunk a Honvéd erényeivel, láttuk korábban, hogy építik fel támadásaikat, hosszú labdákkal indítják két gyors szélsőjüket, és 3-5-2-es rendszerben futballoznak - mondta Artner Tamás. -  Ezért négy statikus védővel kezdtünk, éppen azért, hogy két belső támadójukat, valamint szélsőiket megfogjuk. Ez működött is, ám a bekapott szerencsétlen gól jónéhány játékost megfogott, ilyenkor jön elő, ki mennyire erős mentálisan. Kicsit megijedtünk, jöttek a szokásos hibák, aztán átálltunk három belső védőre. Ez is működött, ám egyéni hibából megkaptuk a második gólt is, arra mondjuk nem lehet felkészülni, hogy az egyik belső védőm elesik a tizenhatoson belül, aztán szépen megkerülik. A félidőben lelket öntöttünk a társaságba, azt kértük, hogy a második 45 percben mindent adjanak ki magukból, maradjanak „meccsben”. Mentek is a fiúk, megvoltak a lehetőségeink, ám a kapu előtt határozatlanok voltunk. Nincs meg a gyilkos ösztön a játékosokban. Ráadásul nem kaptunk meg egy tizenegyest sem, az esetet visszanézve tisztán látszik, hogy először Halmosit lerántották, majd kézzel ütött a labdába az egyik Honvéd-futballista. Pedig ha szépítünk, érdekes lehetett volna a meccs vége. A hajrában kockáztattunk, védő (Dvorschák Gábor) helyére Németh Márió személyében támadót küldtünk be. Sajnos változatlanul hiányzik elöl a minőség, ezért nem tudtunk eredményesek lenni. A csapatnak együtt nagyobb kockázatot kellett volna vállalni a kapu előtt, Gaálnak, Schimmernek és Nagy Olivérnak is akadt lehetősége, illett volna legalább a kaput eltalálni. A gólszerzés pedig kvalitás kérdése.

- Mi indokolta Jagodics Márk korai cseréjét?

- Mint említettem, szerkezetet váltottunk, ezért volt szükség a cserére, ráadásul Márknak már volt egy sárga lapja is.

- Hogy teljesített a két új fiú, Kopúnek és Rocchi?

- Látszik, Kopúnekben van „anyag”, a második félidőben futballozott jobban. Ám játékhiánnyal küzd, de fel fogjuk építeni. Ami Rocchit illeti, kellett egy olyan ember előre, aki meg tudja tartani a labdákat, keretünkből egyedül ő alkalmas erre. Úgy-ahogy meg is oldotta feladatát, ám látszik, hogy beállításával lelassult elöl a futballunk. Reméljük, tud majd nekünk segíteni.

Artner Tamás nem volt boldog attól, amit Kispesten látott. Fotó: nb1.hu

- Mikor láthatjuk ismét a pályán Radót?

- Andris kedden egy müncheni specialistához utazik, úgy kalkulálok, hogy a Pápa elleni hazai meccsen már százszázalékos erőállapotban lesz. A Videoton ellen még biztosan nem játszhat, az FTC elleni szereplése kérdéses. Ne felejtsük, ha rendbe is jön, sokat kihagyott.

- Amennyiben felépül, akár együtt játszhat Rocchival?

- Nem, úgy gondolom, együtt nem tudnak hatékonyan futballozni. Ami a jövőt illeti, két kemény bajnoki előtt állunk (Videoton: otthon, FTC: idegenben), ezekre kell felkészülnünk. Mindenesetre mostanra - amennyiben sérültjeink felépülnek, néhányan pedig beilleszkednek -  a fejünkben megvan az a csapat, amelyre stabilan lehet számítani. A Pápa ellen már olyan együttest kell a pályára küldenünk, amelynek reális esélye van a győzelemre. Ugyanis a Videoton és az FTC mérkőzést követően jönnek a mi súlycsoportunknak megfelelő ellenfelek. Aztán a télen át kell alakítanunk a keretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!