Haladás

2014.11.21. 19:32

A Pancho Arénában a Haladás

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában szombaton 16 órakor (TV: Sport1) a felcsúti Pancho Arénában a 10. Puskás Akadémia vendége lesz a Szombathelyi Haladás.

Pum András

Pocsékul rajtolt a Puskás Akadémia, első győzelmére nyolc fordulót kellett várni. Ezután beindult a felcsútiak szekere, amely azonban az utóbbi három fordulóban ismét kátyúba ragadt. Benczés Miklós tanítványai az MTK, a Kecskemét és az Újpest ellen egy pontot gyűjtöttek. Ettől függetlenül rutinos, jó játékosok alkotják a Puskás Akadémiát, elég Gohér, Czvitkovics, Polonkai, Tischler, Szélesi nevét említeni.

Ami a Haladást illeti, noha a bajnokságban nem, a Ligakupában – Siófok 4-0, Pápa 2-1 – beindult a gólgyártás. A vasiak az utóbbi négy bajnokijukon gólt és pontot sem szereztek.

– Fontos volt a két Ligakupa-győzelem, hiszen gólokat lőttünk, továbbjutottunk – a játékosok sikerélményhez jutottak – mondta Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője. – Emellett hasznos tapasztalatokat gyűjthettem fiataljainkról - van bennük spiritusz. A Sturm Graz elleni edzőmérkőzés is hasznos volt, az osztrákok a lehető legerősebb csapatukkal álltak ki, ennek ellenére akadtak helyzeteink, és gólokat is lőttünk. Önbizalomban, koncentrációban előreléptünk, jó lenne ebből valamit viszontlátni Felcsúton. Persze tudjuk, a Ligakupa teljesen más mint az NB I., más a tét. A Puskás Akadémia rosszul kezdte a bajnokságot, aztán egyszer csak elkezdett nyerni, és stabilizálta helyét a középmezőnyben. Mi is hasonló sorozatban vagyunk, előttünk tehát a példa az előrelépésre a idei hátralévő három fordulóban. Csapatszinten nagyon erősek, volt válogatott játékosokat találunk a keretükben, ám akadnak sebezhető pontjaik. Gólt, gólokat és pontot, pontokat várok. Három vereség után bizonyára furcsán hangzik a számból, hogy nyerni megyünk a Puskás Akadémiához, de nem mondhatok mást, mert így gondolom. Katona Máté a Pápa elleni Ligakupa-mérkőzésen részleges bokaszaszalag-szakadást szenvedett, Devecseri Szilárdnak pedig bevérzett a bokája a Sturm ellen, és Medgyes Zoltán is sérült. Fehér Zoltán öt sárga lapja miatt hiányzik.

Összeállítás: Rózsa – Schimmer, Dvorschák, Jagodics, Jefremov – Kopúnek, Iszlai – Nagy, Radó, Halmosi – Rocchi.

Cserék: Mursits, Zsirai, Gyurján B., Városi, Szakály, Gaál, Zamostny.

– Ellenfelünk tele van kreatív futballistákkal, a támadószekciójuk nagyon erős, hátul viszont sebezhetőek – mondta a Haladás 31 éves védője, Schimmer Szabolcs. – A Tischler-Lencse támadóduóból utóbbi sárga lapjai miatt hiányzik, ám társa remek formában van. Mi Nyíregyházán büntetőt hibáztunk, az MTK ellen az első félidőben sok ziccerünk volt, szóval úgy érzem, jövünk felfelé. Remélem, most már érkeznek a gólok is. Muszáj lenne hármasával gyűjteni a pontokat, így egyértelműen nyerni szeretnénk. Még nem játszottam a Pancho Arénában, az új stadion, a szép környezet biztosan pluszmotivációt jelent.

Schimmer Szabolcs három pontot remél a Puskás Akadémia ellen

A szombathelyi szurkolók elővételben szombaton 10-12 óra között a Legea-Haladás Ajándékboltban - kizárólag klubkártyával amelyet az üzletben is kiválthatnak - vehetnek belépőt. A jegy egységesen 1000 forintba kerül. Természetesen a meccs előtt, a Pancho Arénánál is lehet - szintén klubkártyával - belépőt vásárolni.

A mérkőzést Németh Ádám vezeti, segítői ifj. Varga Gábor és Bozó Zoltán. A negyedik játékvezető Szalai Dániel.

Vörös Csaba technikai vezetőtől megtudtuk, a Haladás 10 órakor indulnak útnak, délben a gyirmóti Aranyhal Étteremben ebédel, majd 14 óra magasságában érkezik Felcsútra. A Puskás Akadémia tiszta fehérben, a mieink zöld felsőben, fekete nadrágban és ugyanilyen színű sportszárban lépnek pályára.

A találkozóról honlapunkon élő közvetítést olvashatnak.

A Puskás Akadémia várakozásairól ITT OLVASHAT.

A videós beharangozót Benczés Miklóssal és Tar Zsolttal a pfla.hu készítette

 

Tavaly szeptember 21-én 2-1-re legyőztük a Puskás Akadémiát

 

Április 4-én Székesfehévárott szintén 2-1-re vertük a Puskás Akadémiát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!