Haladás

2014.11.18. 15:36

Hali-győzelem és továbbjutás a Ligakupában

A labdarúgó Ligakupa 6. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-1-re verte a Pápát, így csoportelsőként jutott tovább.

haladas.hu

Szombathelyi Haladás-Lombard Pápa 2-1 (1-1). – Szombathely, Illés Akadémia, műfű, 100 néző, labdarúgó Ligakupa-mérkőzés, 6. forduló, vezette: Molnár.

Haladás: Mursits – Zsirai, Fehér, Hirschler (Grabant P., 57.), Katona – JEFREMOV (Németh M., 46.), SZAKÁLY (Soltész, 57.) – Gyurján B. (Farkas, 72.), NAGY O., Városi (Török M., 46.) – ZAMOSTNY. Edző: Szentes Lázár.

A hétfői éjszakai esőzés miatt a stadion helyett az illés Akadémia műfüvén rendezték a meccset. Mindkét gárda nagy lendülettel kezdett, a pápaiak két helyzetére hárommal válaszoltak a vasiak. Előbb Nagy lőtt ziccerben a bal kapufa mellé, majd Jefremov próbálkozását tolta a léc fölé Horváth,  aztán Városi 12 méteres lövését spárgázta ki lábbal a pápai kapus. A 35. percben Coroian középre ívelt labdáját menteni igyekvő Hirschler a saját kapujába fejelte (0-1). A 40. percben Jefremov jobb oldali beadásába Gál kézzel ütött a tizenhatoson belül. A büntetőt Nagy a léc alá vágta (1-1).

Szünet után a 48. percben Gyurján szlalomozott el a védők között, a tizenegyespontnál álló Zamostnyhoz passzolt, aki a kapu közepébe helyezett (2-1). A szombathelyiek irányították a játékot, egyre-másra futottak a széleken villámgyors akcióik és mert a vendégek is próbálkoztak, élvezetes volt a találkozó. A nagyobb helyzeteket kidolgozó, jobban játszó Haladás megérdemelten győzött.

Szentes Lázár: – Célunk, a továbbjutás sikerült, a helyzetkihasználáson van mit javítani.

A másik mérkőzésen: Siófok–Soproni VSE 0-2.

A G-csoport végeredménye: 1. Haladás 13, 2. Sopron 10, 3. Pápa 7, 4. Siófok 4 pont.

A Haladás és a Sopron továbbjutott az egyenes kiesés szakaszba, melynek oda-visszavágós mérkőzéseit december 2-án és 9-én rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!