Haladás

2014.12.06. 13:50

Ismét Haladás-diadal!

Az OTP Bank Liga 17. fordulójában a Haladás hat forduló óta tartó gól,- és ponttalansági szériát zárt le, miután 3-1-re verte a Kecskemétet.

Pum András

SZOMBATHELYI HALADÁS - KECSKEMÉTI TE 3-1 (2-0)

SZOMBATHELY, 1000 NÉZŐ, JÁTÉKVEZETŐ: SOLYMOSI.

Haladás: Rózsa - Kopúnek, Fehér, Devecseri, Katona - Németh M., Iszlai, Gaál, Nagy O. - Radó, Rocchi.

Kecskemét: Tujvel - Botka, Lovric, Varga R., Gyagya, Laczkó - Vukaszovics, Eninful, Kittl, Balázs - Bebeto.

Fotó: Unger Tamás

Az egész heti de különösen a szombati eső megtette hatását, roppant mély, sáros a talaj, futballra csaknem alkalmatlannak tűnik. Fúj a szél és esik az eső, igazi nézőriasztó idő van a Rohonci úton. Negyed hatig szinte szurkolót sem láttunk, ám a kezdésre azért összegyűltünk néhányan. A tribünön meglehetősen sokan vagyunk, a korzón viszont nagyon kevesen. Van vagy 5 fok és esik az eső...

Rocchi egykori padovai csapattársával, Laczkó Zsolttal nézhet farkasszemet.

Szentes Lázár az előzetesen megadott kezdőhöz képest kihagyta Jefremovot, Zamostnyt, Dvorschákot, bekerült Nagy, Gaál és Németh Márió.

A Haladás kezdte a meccset.

Jól mennek eddig Radóék, a kecskemétiek beszorultak saját térfelükre.

6. perc: Rocchi 19 méteres lövése zúgott el a léc felett.

15. perc: Gaál balról élesen belőtt szabadrúgását Varga Róbert öt méterről saját kapujának jobb felső sarkába fejelte. Öngól!

8. perc: Gaál húzott el a jobb oldalon, középre adott labdáját Radó vette át, akit Vukaszovics a kaputól 14 méterre buktatott. Tizenegyes! A büntetőt Iszlai a balra mozduló Tujvel mellett félmagasan a jobb sarokba lőtte.1-0!!! Hat bajnoki után szereztek ismét gólt a zöld-fehérek.

15. perc: Gaál balról élesen belőtt szabadrúgását Varga Róbert öt méterről saját kapujának jobb felső sarkába fejelte. Öngól! 2-0!!!

21. perc: Gyagya rúgta meg Katonát, sárga lap.

23. perc: Balázs lesgyanús helyzetben ugrott ki, Devecseri hátulról a tizenhatoson belül fellökte. Ez is tizenegyes, Devecseri pedig sárga lapot kapott. A büntetőt Vukaszovics gyengén középre rúgta, Rózsáról ki sem jött a labda! A kecskeméti futballista a büntető elvégzése előtt legalább három testcselt bemutatott. Sikeresen megzavarta saját magát.

Nem unatkoznak a nézők...A nehéz talaj ellenére kifejezetten élvezetes a meccs, a Haladás többet birtokolja a labdát, veszélyebben játszik ellenfelénél.

35. perc: Bebeto kapott sárga lapot reklamálásért.

Az utóbbi percekben a Kecskemét futballozik fölényben.

38. perc: Egy balról visszagurított labdát Vukaszovics nagy helyzetben 17 méterről a léc fölé lőtt.

Láthatóan egyre sárosabb a pálya.

41. perc: Balázs térült-fordul a kapunak háttal állva, majd hét méterről a jobb sarok mellé helyezett.

44. perc: Lovric rúgta meg hátulról Radót, sárga lap.

Vége az első félidőnek. A Haladás az első perctől kezdve nagy kedvvel futballozik, és teljesen megérdemelten vezet 2-0-ra. Radó András nagyon él a mély talajon, a kecskemétiek csak faragni tudják. De dicsérhetjük többek között Gaál Bálintot is.

Eddig jól alakulnak az eredmények a Hali számára. A Pécs otthon 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától, a Honvéd pedig szintén odahaza 2-0-ra a Győrtől. És kikapott hazai környezetben a Dunaújváros is, itt a Videoton nyert 4-1-re. Jelen állás szerint legalább nem utolsóként telelünk, megelőzzük a Pécset.

 

II. FÉLIDŐ

Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

52. perc: Németh Márió vezetgette a labdát, majd 19 méterről lőtt, Tujvel kitenyerelte a jobb sarokra tartó labdát.

53. perc: Tűzijáték a Kecskemét kapuja előtt, négy Haladás-játékos lövését is blokkolták a vendégvédők.

58. perc: Radó labdájával Rocchi egyedül tört kapura, ám a tizenhatoson belülre érve - úgy tűnt - Kitl a labdával együtt a lábát is elrúgta.

59. perc: Csere a Kecskemétben, Vukaszovics helyett Gréczi állt be.

61. perc:Gaál bal oldali szabadrúgása Kitl fején megcsúszott, a hosszún érkező Devecseri pedig négy méterről a bal felső sarokba lőtt (3-0). Eldőlt a meccs?

66. perc: Gréczi 18 méterről csak centikkel lőtt a bal felső sarok felé.

67. perc: Csere a Kecskemétben, Varga helyett Novák a pályán.

69. perc: Radó bal oldalról belőtt labdája elsuhant Rocchi előtt, így lett jó Gaálnak. A támadó hat méteres lövésébe azonban Lovric belevetődött.

70. perc: Balázs jobbról, hat méterről leadott lövését védte bravúrral Rózsa.

73. perc: Novák kapott sárga lapot.

76. perc: Katona kapott sárga lapot. Csere itt, csere ott. A Haliban Rocchi helyett Dvorschák, a Kecskemétben Patvaros állt be Kittl helyett.

77. perc: Balázs kapott sárga lapot, mert lerántotta Iszlait. Csere a hazaiaknál, Katona helyett Farkas játszik tovább.

80. perc: Novák cselezgetett a Haladás tizenhatosának előterében, majd 17 méterről a bal sarok mellé lőtt.

83. perc: Eninful kapott sárga lapot, mert odaütött Radónak. Az oldalvonal mellett ápolni is kellett a Haladás támadóját.

90. perc: Balázs jobbról beívelt szabadrúgását a hórihorgas Novák Rózsát megelőzve, hat méterről fejelte a bal sarokba (3-1).

91. perc: Csere a Haladásban, Nagy helyett Gyurján a pályán.

Vége a mérkőzésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!