Haladás

2014.12.09. 16:33

Hali-búcsú a Ligakupától

A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Haladás 2-1-re kikapott a Pécstől, így kiesett.

Pum András

Szombathelyi Haladás–PMFC-Matias 1-2 (1-2)

Szombathely, Ligakupa-nyolcaddöntő visszavágó, 100 néző, vezette: Szabó Zs.

Haladás: Gyürü – Zsirai, Czingráber, Devecseri, Füredi – Jagodics, Iszlai – Török (Tihanyi, 64.), Szakály (Zamostny 60.), Gaál – Rocchi. Edző: Szentes Lázár.

Pécs: Helesfay – Nagy J., Lantos, Causic, Mohl – Manjrekar, Frank (Kővári, 46.), Wittrédi (Horváth A., 68.), Szatmári (Beke, 91.)– Fröhlich (Pejkovic 78.), Rácz (Heffler, 63.). Edző: Robert Jarni.

 

A Haladás csapatkapitányi karszalagját a Lazio korábbi kapitánya, Tommaso Rocchi viselte. A sáros, mély talajon a pécsiek kezdték jobban a mérkőzést, a fiatalokkal teletűzdelt szombathelyiek a védekezéssel voltak elfoglalva. A 15. percben Wittrédi 22 méteres szabadrúgásból a bal felső sarokba csavart (0-1). A gólt követően sem változott a játék képe, a hazaiak a szörnyű talajon képtelenek voltak eljutni a pécsi kapu elé. A vendégeknek viszont ült a sokpasszos játéka, és távoli lövésekkel riogatták Gyürüt. A 31. percben Wittrédi 24 méteres bombája a jobb kapufáról a bal sarokba vágódott (0-2). A 33. percben jegyezhettük fel az első vasi kapuralövést: Gaál 18 méteres, bal sarokra tartó szabadrúgását védte Helesfay.  A 40. percben Rocchi kapott labdát a tizenhatos vonalánál, befordult, majd védője mellett a bal sarokba lőtt (1-2). Két perc múlva Rocchi öt méteres fejese ment el a bal sarok mellett, majd Iszlai lőtt 12 méterről a jobb felső mellé.

Szünet után ott folytatta a Haladás, ahol abbahagyta, nagy erőket mozgosított az újabb gólokért. De a pécsiek sem álltak vissza, változatos küzdelem folyt a pályán. A 70. percben Tihanyi lőtt 14 méterről, jó helyzetből a jobb felső sarok mellé. A vasiak rohamoztak, de a beívelt labdák, és a lapos passzok sem vezettek eredményre. A 90. percben egy sárga lapos belépő után a meglehetősen gyengén bíráskodó Szabó Zsolt kiállította Zamostnyt.

Kiegyenlített meccsen a komoly helyzetek alapján a Haladás győzhetett volna.

Jók: Zsirai, Rocchi, illete Lantos, Wittrédi.

Szentes Lázár: - Az első félidőben széllel szemben játszva kétgólos hátrányt szedtünk össze, ám a szünet előtt még sikerült szépítenünk. Fordulást követően sajnos nem sikerült nagy helyzetet kidolgoznunk a nehéz talajon.

Továbbjutott a Pécs 2-1-es összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!