Haladás

2015.02.25. 20:03

Fehér és Gaál hosszabbított - Juventus-Haladás kapcsolat?

Fehér Zoltán és Gaál Bálint megtoldotta kontraktusát, alakul a Juventus-Haladás házasság. Csütörtök este szurkolói ankétot tartott a zöld-fehér egyesület.

Pum András

Mintegy 60 szurkoló jött el szerda este fél hatra a Tó-Vendéglőbe a Szombathelyi Swietelsky-Haladás tavaszi rajt előtti szurkolói ankétjára. A drukkerekkel szemben a főasztalnál meglehetősen sokan foglaltak helyet. Ott volt valamennyi új játékos - Leandro Martínez, Raffaele Alcibiade, Andrea Mancini, Laurentiu Branescu, Dudás Ádám, Jánvári Gábor, Nagy Patrik. A "régiek" közül Halmosi Péter csapatkapitány és Fehér Zoltán. A szakmai stáb, vezetők, tulajdonosok képviseletében Illés Béla sportigazgató, kisebbségi tulajdonos, Tóth Miklós ügyvezető igazgató, Séllei Árpád, Horváth Balázs kistulajdonos, Szentes Lázár vezetőedző. De a szurkolók között ott ült Vörös Csaba technikai vezető, Gyimesi Csaba, a stadionbiztonsági projekt szombathelyi vezetője, Massimiliano Caroletti a Haladás marketingmenedzsere.

Az ankét elején Tóth Miklós két jó hírrel is szolgált. Fehér Zoltán két évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését, míg Gaál Bálint plusz egy esztendővel toldotta meg kontraktusát. Iszlai Bence csütörtökön, Rózsa Dániel jövő kedden ad választ, hosszabbít-e vagy sem.

Ezt követően Szentes Lázár vezetőedző beszélt a felkészülésről, nagyrészt megismételte amit kedden honlapunknak nyilatkozott.

Szentes hangsúlyozta, sajnálja, hogy Petrucci játékengedélye még nem érkezett meg, ugyanakkor megköszönte a klubnak, az önkormányzatnak a török, az AGS Sportnak az olasz edzőtábort. Szentes reméli, a meccsre kiéhezett szurkolók minél nagyobb számban szurkolnak majd a csapatnak szombaton, és közösen ünneplik a győzelmet.

Ezután a játékosok kaptak szót, az újak röviden bemutatkoztak a szurkolóknak - ám előbb Halmosi Péter beszélt elvárásairól.

Halmosi hangsúlyozta, hogy a tavalyihoz képest lényegesen erősebb csapattal vágunk neki a bajnokságnak, stabilabbak, jobbak lettünk, persze, hogy ez mire elég, nem tudni, hiszen a tétmeccs más mint az edzőmérkőzés. A csapatkapitámy hozzátette: ő már nem megy sehová a Haliból, aki pedig  nem tesz meg mindent a csapatért, azt - Szentes Lázár mellett - ő is elkapja.

Jánváriról megtudtuk, hogy Kaposváron nagyon jól futballozott, és Nyíregyháza érintésével került Szombathelyre.

- Kisebb műtét után más jellegű munkát végeztem mint korábban, bízok benne, hogy - bár nem szeretnék elkiabálni semmit sem - nagy dolgot viszünk véghez tavasszal. - mondta Dudás Ádám.

Nagy Patrik jelezte, bízik benne, hogy a csapat eléri célját és bentmarad. A középpályástól megtudtuk, korábbi öt magyar klubja közül még három most is tartozik neki.

Az "olasz vonal" - Viganó Richárd tolmácsolásában - mindegyik játékosa szinte ugyanazt hangsúlyozta, vagyis, boldog, hogy itt lehet, megköszönte a klubnak és a szponzornak, hogy mindezt lehetővé tette, a Haladás pedig az eddig mutatottnál sokkal többre képes.

- Nem nagyon szeretnék a múlttal foglalkozni, inkább a jelennel és a szombattal, remélem a szurkolók minél többet emlegetik majd a nevem. Örülök, hogy a Hali tagja lehetek, igyekszem a maximumot kihozni magamból. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen nagy számban megjelentek az ankéton - tette hozzá még Martínez.

- Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek - mondta Mancini. - Meggyőződésem, hogy a csapat ennél sokkal többre képes, még honvédos időszakomban csodáltam a Hali játékát. Igyekszem a maximumot kiadni magamból, és hozzájárulni, hogy a csapat mielőbb elkerüljön a kiesőhelyről és biztosítsa bentmaradását. Köszönöm, hogy eljöttetek, Hajrá Hali!

- Azért érkeztem, hogy legjobb tudásommal segítsem a Haladást kitűzött célja elérésében. Nagyon fontos lesz a szombati bajnoki, meghatározhatja az egész szezont. Örülök, hogy máris ilyen sokan kíváncsiak ránk - fogalmazott Branescu.

- Nagyon kellemes fogadtatásban volt részem, mindenki segített a beilleszkedésben. Örülök, hogy lassan két hónapja a Haladás tagja lehetek. Nagy múltú csapatról van szó, a tabella nem türközi a csapat erejét - ennél többre vagyunk képesek. Számítunk a szurkolók segítéségére, köszönöm, hogy most is ennyien itt vagytok - jelezte Alcibiade.

Ezután a szurkolók is kérdezhettek.

Az egyik drukker aziránt érdeklődött Halmosinál, mennyire őrzi meg tavasszal a hidegvérét?

Cucu jelezte, mindez szituáció kérdése, tehát most erre nem tud okosat mondani, egyébként pedig ősszel csak négy sárgát gyűjtött be. Garancia ugyanakkor nem lesz rá, hogy meg tudja őrizni hidegvérét, viszont százszor is meggondolja, mielőtt elhamarkodottan cselekszik vagy mond valamit. Ugyanez a helyzet a bírókkal is. Halmosi még elmondta, noha édesapja gyakran leteremti a felesleges sárga lapok után, de ő is pont ilyen volt anno, csak akkor még nem volt tévé és internet ahol mindezt mások is láthatták volna.

Nagy Patriktól megtudtuk, hogy védekező és támadó középpályásként egyaránt bevethető, ha Petrucci játékengedélye megérkezik, őt kell majd kiszorítania a csapatból.

Dudás Ádám elmondta, a pálya jobb és bal oldalán is szívesen futballozik. Tehát a bal szélen is, ahol ugye Halmosi szerepel. (Cucu és Dudás ekkor összemosolygott..) Majd Ádám hozzátette: szerinte az az egészséges, ha az adott poszton szereplő játékosnak van konkurenciája.

Alcibidétől az iránt érdeklődtek, hogy az ősszel begyűjtött hat sárga és két piros lapnak mi az oka.

- Nagyon sok esetben a posztom miatt kaptam a lapokat, amúgy is minden meccsen nyerni akarok, gyakran a túlzott győzniakarás is az ok. Amúgy pedig amikor olaszul beszél, nem értik a játékvezetők, és azt gondolják, hogy őket szidja. (Pedig...?). Rafa viccesen hozzátette: szeretné ha nem ő, hanem Halmosi nyerné kettőjük közül a "lapversenyt".

A klubkártya volt a következő menüpont.

- A klubkártya élt, él, élni fog. A meccsekre a jegytulajdosoknak csak klubkártyával lehet bemenniük. A klubkártya hasznos, mert nem kell nevet diktálni, nincs elütés, és csak egyszer kell kiváltani. Legjobban a meccsjegy.mlsz.hu oldalon éri meg jegyet venni, aztán elővételben a stadionnál vagy a Legea-Haladás Ajándékboltan, legkevésbé pedig meccs előtt. Ugyanis elővételben többszáz forinttal olcsóbb a belépő, ráadásul nem kell sorbanállni. Megtudtuk, hogy az MLSZ által kötelezően kijelölt semleges szektor a tribün város felőli egyik szektora. Itt azon szurkolók foglalnak helyet, akik sem a Halinak, sem aktuális ellenfelének sem szurkolnak - tudtuk meg Gyimes Csabától.

Ezután Tóth Miklós negyedórás szünetet rendelt el, a játékosoknak megköszönte a részvételt, útjukra engedte őket. Majd közölte, valamennyi szurkoló vendége a klubnak egy italra.

A pauzát követően Keringer Zsolt röviden az új Hali-stadionról beszélt.

- Amit anno szurkolói igényeket megfogalmaztunk (körülbelül 47 pont), az meglesz a stadionban, azaz múzeum, shop, stb. A kispadokkal kapcsolatban nem született döntés, de vélhetően nem a Juventusnál és az angol pályákon megszokott, nézők közé beiktatott kispadok, hanem a hagyományos, pálya mellettiek lesznek. A stadion 22 méter magas lesz, és a külsejét nem bádog borítja, ez immáron bizonyos.

Ezt követően Illés Béla vázolta a klub átigazolási politikáját.

- Minden szezon előtt az aktuális vezetőedzővel átbeszéljük az igazolásokat, a tréner javasolhat játékosokat, de tudja mik a klub anyagi lehetőségei. Illés hangsúlyozta: nem csak az új igazolásokhoz, hanem a meglévők megtartásához is komoly pénz kell, hiszen a futballisták jobb feltételekkel akarnak szerződést hosszabbítani. A tavaly nyári eligazolások kapcsán elmondta: próbáltak a végsőkig elmenni, ám a gazdag klubokkal nem tudják felvenni a versenyt. Így volt ez a Videoton és Simon Ádám esetében is. Egyedül Nagy Gábornál lett volna esély a megegyezésre - Illés szerint itt talán kicsit hibáztak, de így is a korábbinál jóval több fizetést ajánlottak a most Újpesten játszó középpályásnak. Egyébként az NB II-ből sem egyszerű igazolni, ugyanis hétszámjegyű összeg alatt szóba sem állnak a klubbal. Ezért is nyitottak külföld felé, az olasz vonal irányába.

Komannal kapcsolatban elárulta, télen megpróbálták megkeresni a Szombathelyen nevelkedett középpályást, ám szóba sem állt velük, mivel külföldre akart igazolni. Petruccival kapcsolatban megtudtuk, jövő kedden lesz egy tárgyalás, Illés bízik bent, hogy a Hali számára kedvező döntés születik, és felbontják az olasz középpályás romániai szerződését, amellyel aztán szabadon igazolhatóvá válik.

Végezetül Illés elárulta, már hónapok óta tárgyalásban állnak a Juventussal, jó esély van rá, hogy együttműködési megállapodást írnak alá a sztárklubbal, amelynek értelmében a torinói klub néhány játékosa kölcsönben, a több játéklehetőség miatt a Haladásban futballoznának.

Ezt követően még sokáig elbeszélgettek a drukkerek és a vezetők, az ankét fél nyolc után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!