Haladás

2015.02.02. 11:48

Jó úton jár a Haladás

Szentes Lázár, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője szerint hasznos volt a törökország edzőtábor. Gondot egyedül Katona Máté súlyos sérülése okozott.

Pum András

A tíznapos manavgati edzőtáborban öt edzőmeccset játszott a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Egy győzelem (Groznij 2-0), egy döntetlen (Universitatea Cluj 1-1), és három vereség (Orenburg 1-4, Qabala, 0-2, Pakhkator 1-2) a vasiak mérlege. Szentes Lázár, a zöld-fehérek trénere szerint az eredménynél sokkal fontosabb volt a mutatott játék.

- Csodálatos pályákon, tökéletes körülmények között készültünk Manavgatban, a tréningek mellett nyolc nap alatt öt edzőmérkőzést játszottunk - mondta Szentes Lázár. - Egy nap általában úgy nézett ki, hogy a délelőtti tréninget  megelőzően erőnléti edzésen vettek részt a futballisták, délután pedig edzés vagy meccs szerepelt a programban. Az volt a legfontosabb, hogy futballistáim minél többet pályán legyenek, igyekeztem valamennyiük számára 90 perces játéklehetőséget biztosítani. Számomra az eredmények másodlagosak, elsősorban a játék érdekelt. Ráadásul akadt, hogy az ellenfél sorokat cserélt, így különbözőjű erejű sorok ellen játszottunk. A Groznij (2-0) elleni meccsen az első félidőben az oroszok első, a másodikban második csapatuk volt a pályán - de utóbbi sem mondható gyenge sornak. Ezen a találkozón maximálisan elégedett voltam a játékosokkal. Miután aki egyik nap játszott, másik nap regeneráló edzésen vett részt, az Orenburg (1-4) ellen az U21-es játékosokkal töltöttük fel a csapatot. Ilyen összeállításban korábban nem játszottunk, és máskor sem fogunk. A Qabala (0-2) ellen kiegyenlített meccsen nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. A Pakhtakorral (1-2) szemben az úgymond „B” csapatunkkal szinte végig vezettünk, ám két perc alatt két gólt kaptunk. Nyolcvan percig elégedett voltam játékosaimmal. Az erős Kolozsvár (1-1) ellen kiegyenlített, jó meccset vívtunk, amely maximálisan elérte célját.

- Mint korábban említettem, nem az eredmények voltak a lényegesek, ennél tovább kell látni - folytatta Szentes Lázár. - Egyre jobb állapotba kerülnek játékosaim, gyors, viszonylag pontos futballt játszottunk. A felkészülés felénél tartunk, de jó úton járunk. Ami az új játékosokat illeti, Laurentiu Branescu megmozgatta a kapusfrontot, nyílt a verseny ezen a poszton. Raffaele Alcibiade nagyon jó teljesítményt nyújtott, az általam vártnál is magabiztosabb volt, biztonságot adott a védelemnek. Az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt kiválóan teljesített. Nagy Patriknak és Andrea Mancininek még szoknia kell a közeget, noha akadtak jó periódusaik, van mit fejlődniük. Leandro Martínez nagy segítség lehet, gyors és technikás, rendkívül jó párost alkottak Radó Andrással. Dudás Ádám edzett ugyan, de korább sérülése miatt  nem játszott, remélhetőleg minél előbb bevethető állapotba kerül. Az új fiúk beilleszkedtek a közösségbe, a légiósoknak nagy segítségükre volt Tommaso Rocchi. Még nem végleges a keretünk, egy védőt és egy védekező középpályást szeretnénk igazolni. Mostantól itthon, műfüvön folytatjuk a felkészülést, amit - amennyiben realizálódik a túra - szombattól az olasz edzőtáborban folytatunk.

Szentes Lázár és csapata hétfőtől az Illés Akadémia műfüves pályáján folytatja a felkészülést

A nyáron érkezett Katona Mátéra sokáig  nem számíthat Szentes Lázár. A bal oldali védőnek Törökországban részlegesen elszakadt a jobb Achilles-ína, még kint, Sidében megműtötték, teljes felépülése három-négy hónapot vesz igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!