Haladás

2015.08.10. 19:18

Mészöly Géza rendet tett a szünetben

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője szerint csapatmunka eredménye volt a debreceni vasi diadal.

Pum András

Mészöly Gézáék valamit nagyon tudnak. Mert az előfordulhat, hogy egy csapat idegenben valahogy elkapja a tavalyi bajnokot (Videoton 1-0) - de aztán, hogy az MTK-t (2-2) is kis híján megverje, majd a bevehetetlen erődnek számító Nagyerdei Stadionból is három ponttal (1-0) távozzon. Nos, ezeket - a fehérvári sikerhez hasonlóan - nem lehet a szerencse számlájára írni. A Haladás az idei bajnokságra összeállt, nem csak eredményesen, hanem - idegenben is - gyakran szemre is tetszetősen futballozik. A hangsúly a futballozik szón van.

- Az első félidőben túl könnyelműen futballoztunk, mintha azt gondolták volna labdarúgóim, hogy úgyis jól játszunk,  jön majd a gól is – mondta a debreceni mérkőzésről Mészöly Géza, a Haladás edzője. – Bármilyen furcsa, visszaütött tehát, hogy mi tudtunk dominálni. A szünetben először nyugodtan, majd - már rendesen belelovalva magamat - a hangomat felemelve hívtam fel a figyelmet a fegyelmezettebb játékra. A második félidőben hamar megszereztük a vezetést. Leandro Martinez szépen ment el a bal oldalon, passzát pedig Halmosi Péter tudatosan, a talajra lőtte - így a kapusnak kevés esélye maradt a hárításra. Ezután cseréink - a korábbi meccsekhez hasonlóan - jól szálltak be, sokat lendítettek a játékon. Ekkor már odaálltunk a hazai játékosok nyakára, nem engedtük őket lövöldözni. Az első félidőben ugyanis Király Gábornak egy tiszta helyzetből leadott lövésnél nagyot kellett védenie.  Egyénileg nem szívesen emelnék ki senkit sem, ugyanakkor Király, Németh Márió és Thomas Wils játékával különösen elégedett voltam. Ugyanakkor a sikert csapatmunkával értük el.

Mészöly Géza joggal örül: Halmosi Péter győztes gólt lőtt Debrecenben

 

A két edző nyilatkozata a mérkőzés után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!