Haladás

2016.02.11. 13:58

Tapadni akar az élmezőnyre a Haladás

Egy pontra a dobogótól, a hatodik helyen kezdi szombaton a tavaszi szezont a Szombathelyi Swietelsky-Haladás

Pum András

Tizennégy bajnoki vár tavasszal Mészöly Géza vezetőedző csapatára, hatszor otthon (Sopronban), nyolc alkalommal idegenben lép pályára a vasi gárda. A téli átigazolási szezonban nem volt nagy mozgás, a Kolozsvárról érkező román-magyar védekező középpályás, Kovács Lóránt mellett a támadó Gyürki Gergő (Pénzügyőr) és az ausztrál David Williams (Melbourne) új arc. A felejthető teljesítményt nyújtó Gosztonyi Andrást a lengyel Slask Wroclaw szerződtette. A szűk másfél hónapos felkészülési időszakban a Haladás hat napot horvátországi, tízet törökországi edzőtáborban töltött el.

– A korábbinál lényegesen téli rövidebb szünetben sikerült elvégeznünk a tervezett munkát – szögezte le Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Nem bántam, hogy csak ennyi időnk volt, az lenne az ideális, ha már január végén folytatódna a bajnokság - talán egyszer a pályák állapota is lehetővé teszi mindezt. Horvátországban és Törökországban is füves pályákon edzettünk, utóbbi helyen három remek nemzetközi meccset is vívtunk. Sajnos idehaza az időjárás miatt idehaza – különösen a héten – már gondot jelentettek az edzéskörülmények, de igyekeztünk alkalmazkodni a helyzethez. A felkészülés alatt próbáltuk a támadójátékunkat hatékonyabbá tenni, az osztrák Linz ellen három szép akciógólt is szereztünk. A védekezésünkön is csiszoltunk, hiszen nem magától értetődő, hogy jól működik, mindig van mit javítani. Ami az ausztrál Williamset illeti, noha nem az a kimondott vérbeli befejező csatár, akitől szezononként hét-nyolc gólt várhatunk, látszik jó helyen van nála a labda, és abszolút kétlábas – fontos láncszeme a csapatnak. Katona visszatért soproni kölcsönjátékából, sérülése miatt rehabilitációját végzi, tavasszal nem számolhatunk vele, de segítjük a felépülését. Martinez szépen gyógyul, jövő héttől már teljes értékű munkát végezhet. A még Törökországban belső térdszalaghúzódást szenvedett Batarelo is jövő héten csatlakozhat hozzánk. Petró is sérüléssel bajlódik, de hamarosan vele is számolhatok. Fehérre viszont még jónéhány hét pihenő vér, csakúgy mint Törökre.

Mészöly Géza rövid felkészülést vezényelt csapatának

– A soproni vendégjáték miatt hendikeppel indulunk, így még nagyobb összefogásra lesz szükség a csapaton belül és a szurkolók részéről is. – folytatta Mészöly Géza. – Tavasszal valamennyi meccsen a győzelem szándékával lépünk pályára, teljesen mindegy, ki az ellenfél. Ha minden meccset nem is tudunk megnyerni, az utolsó pillanatig küzdeni fogunk a győzelemért. Noha mindig a következő meccsben gondolkodok, ezúttal az első három kört nézem. Jó lenne ezeken a meccseken minél több pontot gyűjteni, fontos a jó rajt, tapadnunk kell az élmezőnyre, hogy aztán az utolsó fordulókra legyen esélyünk egy szép eredményre. Az őszhöz hasonlóan tavasszal is minden pontnak óriási jelentősége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!