Haladás

2016.04.19. 19:11

Otthon a védelem közepén is

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás védője, Jánvári Gábor szerint a Debrecen esetleges legyőzésével újabb lépést tehet a zöld-fehér csapat az Európa-liga szereplés irányában.

Pum András

A 25 éves Jánvári Gábort tavaly februárban szerződtette a Szombathelyi Swietelsky-Haladás Nyíregyházáról. Az eredendően bal oldali védő sokáig stabil ember volt a vasiaknál, aztán Bosnjak Predrag nyári leigazolásával a szerb-magyar védő lett az elsőszámú balbekk.

A tavasszal a Halit sújtó sérülések, eltiltások miatt Mészöly Géza vezetőedző Jánvárit egyre gyakrabban állította az egyik belső védő pozíciójába, a zöld-fehérek négyese pedig elsőrangúan oldotta meg feladatát. Szinte hiba nélkül hozza le a meccseket, gyakran ment nagyot a vasi kapu előtt - legutóbb Kispesten például az első félidőben Király bravúrja után kanalazta el az utolsó pillanatban a labdát az ötösön érkező Youla elől.Summa-summárum: Jánvári játékát nem érheti kritika, talán ezért is tárgyalnak a klubvezetők a futballista nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról.

A védő a 2015/16-os bajnokságban hatszor kezdőként, három alkalommal csereként lépett pályára.

- Én is úgy érzem, hogy belső védőként jobban megy a játék, korábban Nyíregyházán már futballoztam a védelem közepén - mondta Jánvári Gábor. - Tavasszal sérülések, eltiltások miatt gyakran álltuk fel változó összetételű hátvédsorra, az összeszokottság hiánya kissé megnehezíti a dolgunkat. Azonban könnyen alkalmazkodunk a helyzethez, hiszen minden meccs más és más, a különböző szituációkat együtt kell megoldanunk.

Jánvári Gábor jól teljesít a tavasszal

- Ami az Európa-liga esélyeket illeti, szerintem ha egy csapat olyan helyen áll a tabellán, ahol nemzetközi szereplésre esélyt lát, akkor az öltözőben is téma ez - így van ez nálunk is - folytatta Jánvári az El-esélyeket firtató kérdésünkre. -  Úgy gondolom, van esélyünk a kupaindulásra, hiszen az utóbbi meccseket sikerült megnyernünk, szerdán az előttünk álló Debrecent fogadjuk. Hatalmas lehetőség ez arra, hogy újabb lépést tegyünk az Európa-liga indulás felé. A DVSC ellen jó hangulatú, küzdelmes mérkőzêsre számítok, hiszen mindkét csapat számára fontos lenne a győzelem. Rutinos csatáraik vannak akikre földön és levegőben egyaránt figyelni kell. Sikerült belaknunk soproni albérletünket. Fontos volt számunkra az első mérkőzés a stadionban, amit meg is nyertünk. Azóta is fontos meccseket nyertünk ott, a szurkolóink is elkísérnek - otthon érezzük magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!