Haladás

2017.04.15. 08:19

Nem a húsvéti nyuszi hozta: Haladás-DVTK 2-0

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában szombaton a Haladás remek játékkal, Jancsó és Williams góljával 2-0-ra verte a Diósgyőrt.

Pum András

SZOMBATHELYI SWIETELSKY-HALADÁS - DIÓSGYŐRI VTK 2-0 (1-0)

Sopron, 1744 néző, játékvezető: Vad II.

Haladás: Király - Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak - Jagodics - Kiss B., Iszlai, Jancsó - Rácz, Mészáros. Edző: Mészöly Géza.

DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Nono, Mevoungou, Ugrai - Makrai, Novothny. Edző: Bódog Tamás.

Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője két helyen változtatott az előzetesen megadott összeállításon, a hárommeccses eltiltását letöltő Halmosi Péter az egyik edzésen lovaglóizom-sérülést szenvedett, ezért a kispadon kezd. A bemelegítésnél pedig Kovács Lóránt combközelítő-izom sérülést szenvedett, Kiss Bence kezd helyette.

A szombathelyiek kezdték a játékot.

A Hali zöld felsőben, fekete nadrágban, fekete sportszárban, a DVTK tiszta fehérben szerepel.

9. perc: Mészáros kapott labdát a jobb szélen, 15 méteres lapos, de életerős lövését Antal biztosan fogta

10. perc: Makrai sárgult be, mert csúnyán rátartott Bosnjakra

Egyébként jó a meccs, akadt már néhány kemény belépő, amiben a vendégek járnak az élen

16. perc: Mészáros balról, kapu elé lőtt szabadrúgása kipattant a védőkről, 18 méterről Rácz tüzelt, de a lábak között elsuhanó labdát Antal kiszúrta, és magához ölelte

Eltelt a félidő fele, kiegyenlített a meccs, valamivel a vasiak kezdeményeznek többet

23. perc: Devecseri hosszú indításáról Iszlai nagyjából két lépéssel maradt le, de ez épp elég volt Antalnak, hogy felszedje a labdát.

24. perc: Novothny 18 méterről, középről leadott lövése csemege volt Király számára

26. perc: Egy kipattanó labdát Polgár lőtt vissza életerősen 18 méterről, de Antal nagyot vetődve kiütötte a bal sarokba igyekvő próbálkozást

27. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Rácz bal oldali beadása Mészáros lábán felperdült, majd továbbfejelte, Jancsó pedig elvetődve, szintén kicsit balról, hét méterről ballal a hosszú, bal sarokba lőtt (1-0).

Továbbra is izgalmas  meccs, a vendégek most már kicsit többet kockáztatnak, így viszont nyílik hely a hazai kontrákra

39. perc: Csere a DVTK-ban, Makrai le, Szarka be

40. perc: Rácz bolondította meg a bal oldalon Eperjest, sajnos beadása szögletre pattant Liptákról

44. perc: A Szombathelyről való távozása óta a Hali-szurkolók körében nem kimondottan közönségkedvenc Ugrai 24 méteres szabadrúgása kijött a sorfalról, az ismétlést ismét rálőtte a csatár, de Király biztosan fogta a kapu közepébe tartó lapos lövést.

Egy perc a hosszabbítás

Vége az első félidőnek

II. FÉLIDŐ

A második félidő kezdőrúgását a 9 éves Bíró Zoltán végezte el

A szünetben egyik csapat sem cserélt

1744 a hivatalos nézőszám

47. perc: Devecseri rántotta le éppen a tizenhatos vonala előtt a kiugró Velát, sárga lap

50. perc: Mi maradt ki!Mészáros indult meg teljesen egyedül középen, noha Lipták beérte, a csatár 15 méterről lőtt, de Antal védett. Ez tiszta ziccer volt.

51. perc: Lipták kapott sárga lapot

57. perc: Jagodics mentett, de éppen Ugraihoz került a labda, aki ballal, 19 méterről a bal sarok irányába lőtt, de Király vetődve védett

58. perc: Csere a vendéggárdában, Mevongout Busai váltotta. Védekező középpályás helyett támadó érkezett tehát, a vendégek szándékai egyértelműek

61. perc: Polgárt kell az alapvonal mögött ápolni. Fél perce a bal kezére esett rá, most pedig fejbelőtték labdával

62. perc: Csere a Haladásban, a gólszerző Jancsó András vastaps közepette megy le, helyére Williams jött be. Közben Polgár is visszatért, megvagyunk tizenegyen...

66. perc: Busai ütötte meg Mészárost egy párharcnál, Vad II. szerint ez csak sárgát ér

70. perc: Csere a DVTK-ban, Ugrait Fülöp váltotta

72. perc: Csere a Haladásban, Polgár ment le, Schimmer jött be

73. perc: Ollé! Kiss Bence egy laza kötényt osztott ki Tamásnak a jobb oldalon, majd középre Williamshez passzolt, aki egyből Mészárosnak tette a labdát, sajna ez hosszú volt. De vastapsot érdemelt az akció

75. perc: Rácz cselezett jobbra, cselezett balra, majd mivel nem talált társakat, 20 méterről, kissé balról rászúrta a labdát, Antal védett

Közben Jagodics maradt a földön, de már talpon a Hali védője

79. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Rácz varázsolta balról, jobbal a középen üresen maradt Williams lábára a labdát, aki hét méterről a kilépő Antal felett a kapu közepébe emelt (2-0).

83. perc: Ha még ez is bemegy...Mészáros jobbról, az alapvonalról ívelt a hosszúra, Williams hat méterről leadott lövését Antal a jobb sarok elöl kitenyerelte

87. perc: Csere a Haliban, Mészáros helyett Halmosi állt be

88. perc: Csetepaté a vendégek tizenhatosánál, Nona ütötte meg Williamset, amikor ott sem volt  labda. Hirtelen mindenki a tett helyszínére rontott, óriási lökdösődés támadt, kard ki kard, végül Vad II. kiállította a DVTK spanyol támadóját.

Négy perc a hosszabbítás

92. perc: Williams lógott meg teljesen tisztán a jobb szélen, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, Lipták gyötörte, de az ausztrál támadó lőtt, ám centikkel a bal sarok mellé. 0-0-nál ez kemény lett volna, de 2-0-nál bánja kánya.

Vége a mérkőzésnek. A Haladás alaposan megdolgozott a teljesen megérdemelt győzelemért, nem ajándékba, húsvétra kapta. A vasiak sokkal gólveszélyesebben futballoztak ellenfelüknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!