Haladás

2016.06.11. 17:30

A helyszínen szurkol a magyaroknak

Az Illés Béla Football Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint szerint Németország vagy Belgium nyeri az Európa-bajnokságot. A magyar csapattól is továbbjutást remél.

Pum András

Pacsi Bálint körmendi nevelésű játékos, a Haladás korosztályos csapataiban járta végig a szamárlétrát egészen a Haladás junior csapatáig. Felnőttként többek között a Répcelak, Celldömölk, Sárvár, Ajka csapataiban rúgta a labdát. Edzői pályafutását 21 éve, 1995-ben kezdte Jánosházán, gyereklabdarúgókkal. Dolgozott a Veszprém megyei Kertán, majd Jánosházáról az Egyesült Államokba vezetett az útja, a Los Angeles melletti Huntington Beachen vállalt edzői állást. Hazatérve Hévízről igazolt a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiára, ahol magyar bajnokságot nyert korosztályos csapatával és az országos hírű Audi kupán U16-os csapatával megverte a Barcelonát és a Benficát. 2014-től a szombathelyi Illés Akadémia szakmai igazgatója a tanítói diplomával és UEFA PRO labdarúgóedzői végzettséggel rendelkező vasi szakember.

Pacsi Bálint (jobbról) Dárdai Pállal, a magyar válogatott korábbi kapitányával, a Hertha edzőjével Fotó:Illesfociakademia.hu

- Ez az Európa-bajnokság teljesen más, mint a többi, amit eddig követtem, hiszen nagy örömünkre mi is kint vagyunk - mondta Pacsi Bálint. - Kimondottan várom már a magyar érdekeltségű mérkőzéseket. Az Izland elleni meccset egy kerti partin követem a gyerekkori barátaimmal és családommal. A portugálok elleni mérkőzést pedig a helyszínen lesz szerencsém végignézni, remélem, Lyonban a továbbjutást fogjuk ünnepelni magyarok tízezreivel. A továbbjutás mellett jó teljesítményt várok a vasi kötődésű játékosoktól, Király Gabitól, Guzmics Ricsitől, Stieber Zolikától. Büszke vagyok rájuk, hogy képviselik megyénket az Európa-bajnokságon. Mindezek mellett szeretném, hogy a fiatal magyar játékosok felhívják magukra a figyelmet - gondolok itt Nagy Ádámra, Kleinheisler Lászlóra és Bese Barnabásra.

A végső esélyesek között Belgiumot és Németországot említeném. Meglepetéscsapat szerintem Ausztria lesz.

Belgium-Olaszország (Hétfő, 21.00).

Pikáns mérkőzés, a remek egyéniségeket felvonultató és totális futballt játszó belga csapat és a védekezésre összpontosító olasz csapat között. Az olaszoknál hiányolom a mérkőzést eldönteni tudó játékosokat. Marc Wilmots 2009 óta szolgálja a belga válogatottat edzőként, 2012 óta vezetőedzőként. Tökéletesen összerakta csapatát. Rengeteg nemzetközi szinten jegyzett fiatal játékosa van - Courtois-Chelsea, Carrasco-Atletico Madrid, Witsel-Zenit, De Bruyne-Manchester City, Hazard-Chelsea, Benteke-Liverpool, Lukaku-Everton -. akik képesek egymaguk is mérkőzéseket eldönteni. A csapat fitneszedzőjével, Erik Roux-val kiváló kapcsolatot ápolok, így érzelmileg is kötődöm hozzájuk.

Tippem : 1

Spanyolország-Csehország (Hétfő, 15.00).

A spanyol válogatott átalakulóban van, több volt világ- és Európa-bajnok nem került be a keretbe (Javi Martinez, Torres, Xavi, Cazorla, Mata, Costa) és meglepetésemre Saul és Isco sem Vicente Del Bosque kiválasztottja. Kíváncsian várom, hogy a futball legfontosabb alkotóelemét, a játékosok közti kommunikációt mennyire tudta kidolgozni a rendkívül tapasztalt spanyol edző. A csehek két elképesztően tapasztalt játékosukkal (Petr Cech, Tomas Rosicky) és fiatal kerettel vágnak neki az Eb-nek, Nem jutnak tovább ebből a nehéz csoportból.

Tippem: 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!