Haladás

2015.10.07. 17:16

Két gólt lőtt, majd megsérült a Hali-csatár

Edzőmérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-2-re kikapott az NB II-es Ajkától. Sasa Popin bokasérülést szenvedett.

haladas.hu

FC Ajka - Szombathelyi-Swietelsky Haladás 3-2 (2-0).

Ajka, 300 néző, edzőmérkőzés, vezette: Szilasi.

Haladás: Rózsa (Gyurján M., 31.) – Angyal, S. Wils, Jagodics, Jánvári (Schimmer, 31.)  – Nagy P., Iszlai (T. Wils, 31.)  – Gosztonyi, Németh M. (Batarelo, 31.), Medgyes (Ugrai, 31.) – Gaál (Popin, 31.). Edző: Mészöly Géza.

Az ajkaiak a Haladás ellen búcsúztatták három korábbi játékosukat, Mihalecz Pétert, Subicz Gábort és Szabó Leventét. Közülük előbbi kettő a vasiaknál is futballozott.

A 2x30 perces mérkőzés elején mindkét csapat sok helyzetet hagyott ki, a 12. percben Zsirai szerzett labdát, majd 14 méterről a bal felső sarokba bombázott (1-0). Tíz perc múlva Major büntetőből növelte az Ajka előnyét.

Szünet után nagy Hali-helyzettel kezdődött a mérkőzés, Ugrai azonban passz helyett mellé lőtt - pedig Gosztonyi gólhelyzetben várta a labdát. A vasiak támadtak, és zsinórban dolgozták ki helyzeteiket - gólt mégis a hazaiak szereztek. A 47. percben egy sorfalon megpattanó 22 méteres szabadrúgás vágódott Gyurján hálójába - 3-0. Két perc múlva Popint rántották le a tizenhatoson belül, a büntetőt a sértett a jobb sarokba lőtte (3-1). Az 52. percben Popin szerzett labdát a hazai kaputól 30 méterre, majd pár lépést követően a tizenhatos bal csücskétől a bal sarokba lőtt (3-2). Az 58. percben Popint meglökték, a csatár rosszul ért talajt - aláfordult a bokája. Egyelőre nem tudni mennyit kell kihagynia.

A Haladás kissé fáradtan futballozott, de így is sok helyzetet kihagyott.

Jók: Gyurján M., S. Wils, T. Wils, Popin.

Popin két gólt szerzett, majd megsérült

- Nem is igazi edzőmeccs volt, inkább amolyan gyakorló játék. Az első félidőben a hazaiak tizenhatosán belül többször is rosszul passzoltunk. Szünet után az első hat-hét percben több gólt is lőhettünk volna. Hasznos volt a meccs, különösen a második játékrész volt pörgős. Kicsit meg vagyunk ijedve Popin sérülése miatt, remélhetőleg csak pár napot kell kihagynia támadónknak - értékelt Mészöly Géza.

Tudósított: Vörös Csaba


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!