Haladás

2016.01.15. 20:16

Sasa Popin góljaival győzött a Haladás Szlovéniában

Felkészülési meccsen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0-ra győzött az NK Ankara Hrvatini vendégeként. Online közvetítettük a mérkőzést.

Pum András

NK ANKARAN HRVATINI - SZOMBATHELYI SWIETELSKY-HALADÁS 0-2 (0-0)

Ankaran, 30 néző, játékvezető: Antic

Kellemes napsütéses időben, nyolc fokban melegítenek a csapatok a tengertől körülbelül 50 méterre található pályán.  Igaz, amikor a szél feltámad, nagyon hideg van. A pálya mellett kisebb vitorláskikötő található, valamint egy kajakkenu-klubot is felfedeztünk. Szombathelytől egyébként 385 km-re fekszik a Koper melletti, az olasz határtól egy kőhajtásnyira lévő, 2000 lakosú Ankaran, nem egészen négy óra alatt le lehet tekerni a távolságot.

A stadion meglepő módon eléggé fapados, az egyik oldalán és az egyik kapu mögött vannak szürke és sárga székek, a másikon a öltözőépület, a másik kapu mögött pedig csak labdafogó háló. Egy emberes rúgással az Adriai-tenger felett köröző sirályokat lehet veszélyeztetni.

Ami a Halit illeti, Király Gábor csütörtökön hazautazott a díjátadó gálára, otthon készül. Halmosi Péter sem lép pályára, az egyik edzésen rúgást kapott a bal lábára. Az Ankaran a tízcsapatos szlovén másodosztály hetedik helyén áll.

NK Ankaran: Blaznik - Mate, Vidakovic, Zlatic, Badzim - Reja, Pletikos, Gajsek, Vodeb - Valenta, Zemljak.

Haladás: Rózsa (Gyurján, 62.) - Jaramillo (Petró, 62.), Jagodics, Jánvári, Bosnjak (S. Wils, 46.)  - Nagy P. (Angyal, 46.), Iszlai (Batarelo, 46.) - Savanovic (Medgyes, 62.), Németh M. (T. Wils, 46.), Ugrai (Gyürki, 62.) - Gaál (Popin, 46.).

Eljött a Haladás első edzőmeccsére Tóth Miklós, Illés Béla, Pacsi Bálint és Szekér István is.

A Hali fehér felsőben, zöld nadrágban és sportszárban, a hazai gárda tiszta narancssárgában játszik. Nem vagyunk sokan, körülbelül 30 néző jött ki a meccsre.

Megkezdődött a mérkőzés, a Haladás indította a játékot.

1. perc: Gaál tette le a labdát Savanovicnak, a bosnyák nyolc méteres lövése Zlatic-ról szögletre pattant

Öt perc telt el a meccsből, a Haladás irányítja a játékot, a szlovén csapat csak rövid időre birtokolja a labdát

8. perc: Gaál játszott magát tisztára, középren, félfordulatból, 12 méterről bal felső sarokra tartó lövését óriási bravúrral tolta szögletre Blaznik

Az öltöző felőli, védett részen remek idő van, viszont a szemközti lelátón óriási szél fúj. Háttérben a tenger...

14. perc: Németh tette le  labdát a bal szélen Ugraihoz, a csatár középre gurított labdáját Savanovic tíz méterről, nagy helyzetben a jobb felső sarok mellé lőtte

18. perc: Németh Márió 24 méteres szabadrúgása csak centikkel ment el a bal alsó sarok mellett

Küzdelmes a meccs, a Haladás igyekszik kevés passzal az ellenfél tizenhatosáig jutni, ami sikerül is, ám a befejezések egyelőre akadoznak.

29. perc: Gaál cselezett befelé a bal szélről, 19 méteres, középre tartó lövése nem okozott gondot Blazniknak

30. perc: Reja rúgta fel Nagyot, sárga lap

Még tíz perc van az első félidőből, a Haladás nagy fölényben futballozik, de rengeteg átadási hibával. A hazai gárda erejét szinte teljesen leköti a védekezés.

37. perc: Gaál került helyzetbe a bal oldalon, de Badzim szorításában tíz méterről a hosszú, bal sarok mellé pörgetett

Vége az első félidőnek. A Haladás óriási mezőnyfölénye komoly helyzetekben és gólokban egyelőre nem mutatkozott meg. A próbajátékosok közül egyelőre sem a kolumbiai, sem a bosnyák fiú nem nyújtott meggyőző teljesítményt.

II. FÉLIDŐ

A szünetben többet is cserélt a Haladás. Bejött Stef Wils, Thomas Wils, Angyal, Popin, Batarelo. Lement Bosnjak, Németh, Iszlai, Nagy, Gaál.

Megkezdődött a második félidő.

Angyal lett a jobbhátvéd, a kolumbiai próbajátékos Jaramillo eggyel feljebb lépett.

48. perc: 0-1!!!!Popin kapott labdát a bal szélen, majd nyolc méterről a kifutó kapus mellett ballal a bal sarokba helyezett. Sasa nagyon örült a góljának, látványosan a levegőbe is csapott  (0-1).

54. perc: Ezúttal Ugrai ugrott meg a bal oldalon, de 11 méteres lövését Blaznik szögletre ütötte

55. perc: Savanovic kapott sárga lapot

60. perc: 0-2!!! Jánvári bal oldali beadását Popin lekezelte, majd a kapunak háttal állva, sarokkal, hat méterről a kapu közepébe lőtt - szép találat volt! (0-2).

62. perc: Cserék a Haliban, Ugrai, Jaramillo, Savanovic helyett Medgyes, Gyürki és Petró állt be. Kapust is cseréltünk, Rózsát Gyurján váltotta

63. perc: Thomas Wils 20 méteres, jobb sarokra tartó életerős lövését tolta szögletre nagy vetődéssel a szlovén kapus

A második félidőben is a Hali dominál, és ugye rúgtunk két szép gólt is

76. perc: Jánvári bal oldali beadását a hosszún érkező Gyürki óriási csukafejessel fejelte a léc fölé. Akrobatikus mozdulat volt, mert a labda túl hosszúnak bizonyult

81. perc: Batarelo bal oldali beadását  jobb oldalon érkező Stew Wils, ballal 12 méterről centikkel lőtte a jobb sarok mellé.

82. perc: Az első hazai helyzet. Vodeb elé pattant a labda a kaputól nyolc méterre, de lövését Jagodics blokkolta

84. perc: Popin passzolt a jobb oldalon Gyürkihez, a csatár hét méteres lövése kevéssel elment a bal sarok mellett

87. perc: Thomas Wils kapott sárga lapot

Vége a mérkőzésnek. A Haladás végig uralta a meccset, igazán gólveszélyesen a második félidőben futballozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!