Haladás

2014.06.18. 09:55

U20-as világbajnoki bronzérmest igazolhat a Haladás

Szerda délelőtt megkezdte a felkészülést a 2014/2015-ös bajnoki szezonra a Haladás. Új arc még nem volt az első foglalkozáson, de jövő héten befuthat Balajti Ádám.

Pum András

Artner Tamás vezetőedző irányítása mellett tizenkilenc mezőnyjátékossal és három kapussal elkezdte a munkát a július 25-én rajtoló bajnokságra a Haladás. Alaposan megfiatalított együttes izzadt a Rohonci úti centerpályán, az utánpótlásból öt futballista bizonyíthatja, szükség van rá az első csapatnál.

Ugyanakkor jónéhány labdarúgó hiányzott az első foglalkozásról, így Guzmics Richárd, akinek május 31-én lejárt a kontraktusa, valamint a Diósgyőrrel tárgyaló Nagy Gábor. Egyelőre nem tudni, hol folytatja a két játékos.

Mezt húzott  Halmosi Péter, ám a rutinos játékos továbbra sem egyezett meg a vezetőkkel június 30-án lejáró szerződése meghosszabbításáról. Halmosihoz hasonlóan a Palermo kölcsönjátékosa, Simon Ádám is edzett, a középpályás szíve szerint a következő bajnokságban is a Rohonci úton futballozna. Dombó Dávid viszont már nem volt itt, a kapus kölcsönben az osztrák SV Lafnitzban véd a következő bajnokságban.

Rózsa Dániel, Nagy Gábor válogatottbeli kötelezettsége, Fehér Zoltán pedig nyaralása miatt jövő hétfőn csatlakozik hozzánk – tudtuk meg Artner Tamástól. – Az utánpótlásból Tihanyi Olivér, Jancsó András, Tóth Martin, Füredi Patrik, Rácz Barnabás, a kölcsönjátékosok közül pedig Jagodics Márk és Farkas Márk velünk készül. Gyurján Bencét nagy valószínűséggel elcseréljük a Debrecenben futballozó Balajti Ádámra. Az első héten rávezető edzéseket tartunk, futás mellett egymás közötti játék szerepel a programban. A harmadik hét után eldöntjük, a fiatalok és a kölcsönjátékosok közül kik maradnak.

Érdekesség, hogy az első edzésre – civilben – Király Gábor, az 1860 München magyar válogatott kapusa is kilátogatott. A szombathelyi születésű hálóőr a szintén civilben lévő Rózsa Dániel társaságában figyelte a tréninget.

Az edzés alatt Király Gábor kilenc esztendős, a harmadosztályú Unterhachingban védő kisfia Király Mátyás húzott kesztyűt, és Mursits Roland valamint Jakab Csaba lövéseit igyekezett hárítani. Jelentjük: nagy sikerrel! Egyébként mit gondolnak, Király Mátyás milyen színű melegítőalsóban állt a kapuban?Igen, szürke mackóalsóban.

Tóth Miklós ügyvezető igazgatótól megtudtuk, amennyiben sikerül mindenben megegyezni a debreceniekkel, Balajti jövő héten csatlakozik a zöld-fehérekhez. Rajta kívül próbajátékra egy bal oldali védőt is várnak , az ő neve nem publikus.

Artner Tamás tart eligazítást játékosai számára. Fotó: Maitz Kinga

A Haladás nyári edzőmérkőzései

Június 28., szombat, 11.00: Haladás–Spartak Trnava (szlovák), Július 2., szerda, Unterschützen, még nincs időpont: Haladás–Tyerek Groznij (orosz), 4., péntek, Király Sportlétesítmény: Király Kupa, 7., hétfő, Olbendorf, még nincs időpont: Haladás–Jekatyerinburg (orosz), 13., vasárnap, Bad Tatzmannsdorf, még nincs időpont: Haladás–Metallurg Donyeck, 16., szerda, 16 vagy 18 óra: Haladás–Szolnok, 19., szombat, Király Sportlétesítmény, 10 vagy 11 óra: Haladás–Sopron.

Végezetül néhány információ Balajti Ádámról.

A 23 éves támadó  Diósgyőrött kezdte pályafutását, a 2009/2010-es bajnokságban 23 bajnokin 6 gólt vágott. 2010 nyarán a Debrecen szerződtette, a piros-fehérek 140 ezer euróért szerződtették a támadót. A  2010-2011-es szezonban egy meccsen játszott a Lokiban, gólt nem szerzett. A következő idényben Újpestre adták kölcsön, a Megyeri úton 17/4 volt a mutatója. 2012. februárjától 2013. nyaráig az MTK-ban futballozott kölcsönben a játékos, 36 bajnokin 9 találatot jegyzett.

A legutóbbi idényben - szintén kölcsönben - Mezőkövesden szerepelt, ahol 18 bajnokin 3 gólig jutott.

Az egri születésű csatár 2009-ben tagja volt az egyiptomi világbajnokságon bronzérmet szerző magyar U20-as válogatottnak, sőt, az elődöntőben Ghána ellen gólt is szerzett.

Videók az első edzésről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!