Haladás

2015.01.20. 18:26

Branescu, Alcibiade, Martínez és Mancini a Haladásban

Az olasz Raffaele Alcibiade, Leandro Martínez, Andrea Mancini, valamint a román Laurentiu Branescu kedd délután aláírta szerződését a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatához.

Pum András

A már korábban szerződtetett Nagy Patrik mellett újabb négy futballistával gyarapodott az NB I. 15. helyén tanyázó Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapata. A 24 éves Honvéd-védő, Raffaele Alcibiade tavasszal kölcsönben futballozik a Rohonci úton, a Haladásnak opciós joga van idény végén a szerződtetésére. A 25 esztendős, támadó középpályásként és támadóként bevethető argentin-olasz Leandro Martínezt a Győri ETO-tól vásárolta meg a Haladás, a játékos másfél évre írt alá. A 22 éves támadó középpályás, októberben a Honvéddal szerződést bontó, Andrea Mancini tavasszal szerepel zöld-fehérben. A Juventustól fél évre kölcsönvett, 20 esztendős román kapus, Laurentiu Branescu szintén fél évig véd a vasiaknál.

– Két évet futballoztam Kispesten, úgy érzem megmutattam mit tudok, eljött a váltás pillanata – mondta Alcibiade. – A Haladás tűnt a legkomolyabb kérőmnek, és úgy éreztem – bár a tabella most nem ezt mutatja –, előrelépés számomra a szombathelyi lehetőség. A vezetők és a játékosok is pozitívan fogadtak, jó a kollektíva, máris beilleszkedtem. Belső védőként érzem a legjobban magam, de szerepeltem már a védelem mindkét szélén. Szeretnénk a csapattal minél több pontot gyűjteni, jómagam pedig folyamatosan fejlődni.

Alcibiade és Tóth Miklós kézfogója. Fotók: Unger Tamás

– Hogy miért váltottam? Egyszerű: eladott a Győr – jelezte Martínez, aki első győri gólját a Rohonci úton szerezte. – A több játéklehetőség miatt igazoltam Szombathelyre, nem zavar, hogy kiesőhelyen telelt a csapat, engem feldob a győzelmi kényszer. Márpedig nekünk tavasszal nyernünk és nyernünk kell. Erősségem az egy-egy elleni játék, gyors vagyok, jól adok be. Bal oldali és visszavont támadóként szeretek játszani. A Haladásnak fejelt gólom? Emlékszem rá, az eredményjelző felőli kapuba fejeltem. Ráadásul a győri bajnokin is betaláltam mostani csapatom ellen. Bízom benne, hogy a velem együtt idekerülő és az itteni labdarúgókkal együtt sikeres tavaszunk lesz. Mihamarabb szeretnénk bebiztosítani a bentmaradást, ez fontosabb az egyéni céljaimnál. A társak barátságosan fogadtak, semmi gond nem volt a beilleszkedéssel.

Martínez Tóth Miklóssal

– Korábban ellenfélként már játszottam a Rohonci úton, és nagyon kedvező benyomásokat szereztem a csapatról, a szurkolótáborról – tudtuk meg Andrea Mancinitől. – Már tavaly szeptemberben szó volt róla, hogy a Haladáshoz igazolok, most ismét adódott erre lehetőség. A szombathelyiek megkeresték ügynökömet és Massimiliano Carolettit. Édesapám, Roberto Mancini, az Internazionale edzője tanácsát is kikértem, ő azt mondta, ha én jól érzem magam valahol, akkor az neki is tökéletes. Azt mondta, nyújtsak mindig száz százalékot. Noha még nem vagyok teljesen jó fizikai állapotban, a rajtig még van időm javítani - erősségem közé tartozik, hogy technikás vagyok. De ezt nem nekem kell bizonygatnom, a szurkolóknak kell eldönteniük, így van-e. Meggyőződésem, hogy simán bentmarad a csapat, a Haladás az öt legjobb honi csapat között van.

Mancini és Tóth Miklós

– Több ajánlatom is akadt, a Haladásé érdekes lehetőségnek tűnt, és a szombathelyieken komolyan éreztem, hogy szeretnének leigazolni – mondta Laurentiu Branescu. – Habár legutóbbi olasz csapatomban csak az őszi szezon elején védtem, január 5-e óta folyamatosan edzek, úgyhogy a formámmal nincs baj. A Haladásban szeretnék minél többet fejlődni. Hogy elsőszámú kapusnak érkeztem-e? Csakúgy, mint valamennyi klubnál, itt is meg kel küzdenem az elsőszámú pozícióért – én állom a versenyt. Bevallom, a magyar futballról nem sokat tudok. Viszont még 2011-ben, az U17-es Eb-n a román válogatott kapusaként a Rohonci úton a magyarok ellen a 90. percben tizenegyest védtem – ezzel mi jutottunk ki az Európa-bajnokságra. Szeretnék sikeresen szerepelni a csapattal, külön motivál, hogy a Juventustól folyamatosan figyelik a teljesítményemet.

 

Tóth Miklós és Laurentiu Branescu

Együtt a csapat, hátul balról Tóth Miklós, középen Illés Béla

A Győri ETO futballistája, Dudás Ádám szerdán írja alá szerződését.

A játékosok a törökországi edzőtábort követően sajtótájékoztatón is bemutatkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!