Haladás

2014.05.01. 18:55

Bronzcsata Miskolcon

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában vasárnap 16.30-kor (M1) az 5. Szombathelyi Haladás a 6. Diósgyőr vendége lesz. Aki kikap, kiszállhat a bronzversenyből.

Pum András

A bajnokság vége előtt négy fordulóval a Haladást csupán egy, a Diósgyőrt három pont választja el a harmadik helyezett Videotontól. A bronzérem szempontjából tehát óriási tétje van a vasárnapi bajnokinak. A diósgyőriek bejutottak a Ligakupa döntőjébe, és a Magyar Kupában is egy meccsre vannak a finálétól, ugyanakkor a bajnokságban legutóbb odahaza 4-0-ra kikaptak a kiesőjelölt Pakstól. Érdekesség, hogy tavasszal odahaza nem megy Tomiszlav Szivics tanítványainak. A Kaposvárt (1-0) és a Pápát (2-1) ugyan nagy nehezen megverték, a Debrecennel 1-1-et játszottak, ám az előbb említett Pakssal szembeni zakó mellett a Puskás Akadémiától (2-3) is kikaptak. Az öt közül négy papíron könnyű ellenfél volt.

Ami a Haladást illeti, a vasi gárda a kaposvári vereséget a Mezőkövesd elleni 1-0-s sikerrel valamelyest kiküszöbölte.

– Felállt védelem ellen mindig nehéz játszani – úgy gondolom, ezzel magyarázható a diósgyőriek gyengébb hazai mérlege – vélekedett Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. – Biztos vagyok benn, hogy a múlt hét végi Paks elleni vereség miatt óriási szurkolótáboruk előtt kettőzött erővel küzdenek a diósgyőriek. Számukra létkérdés a győzelem, hiszen ha nem nyernek, lemondhatnak dobogós álmaikról. Erőteljes futballt játszanak, minél előbb igyekeznek felvinni a labdát a támadózónába. Elöl Futács, Grumics és Bacsa is remek focista - utóbbi például egyre jobb lesz, a Fradi ellen parádés gólt szerzett. Közvetlenül mögöttük ott van Gosztonyi, Nikházi, Kosztics, Batioja. A védővonalban pedig Gohérra érdemes figyelni, aki életveszélyesen lövi be a pontrúgásokat, és Kádárra, aki ezekre a labdákra remekül érkezik.

- Nálunk öt sárga lap miatt három meghatározó játékos – Bosnjak, Simon és Radó – sem szerepelhet, őket csapatszinten kell pótolnunk. Bosnjak félelmetesen jön fel a támadásoknál, Simon egész tavasszal remek teljesítményt nyújtott, Radó személyében pedig a legeredményesebb játékosunkat veszítettük el. Igazi „hatpontos” mérkőzés lesz, a döntetlenből nem szabad kiindulnunk, nyerni szeretnénk - mondta Artner Tamás.

Halmosi Péter jó játékára szükség lesz a bal oldalon. Fotó: Ohr Tibor

Összeállítás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér, Tóth P. – Szakály, Iszlai – Németh M., Nagy G., Halmosi – Medgyes.

Csere: Gyürü, Dvorschák, Devecseri, Gyurján, Hrepka.

A mérkőzést Erdős József vezeti, partjelzők Ring György és Kispál Róbert.

Vörös Csaba technikai vezetőtől megtudtuk, a szombati délelőtti, 9.30-as edzést követően 11.30-kor a Toscana Étteremben ebédel a csapat, majd útnak indul a mezőkövesdi Balneo Hotelba, ahová 19 óra tájban érkezik meg. Fél nyolckor vacsoráznak a játékosok.

Vasárnap reggel 8 óráig lehet reggelizni, fél tíztől egy kis mozgás vár a fiúkra, 11-kor következik az ebéd. Rövid csendespihenő után a csapat 13.30-kor indul el a miskolci mérkőzésre.

A Haladás tiszta fehérben, a Diósgyőr feketében játszik.

Ősszel 2-2-re végeztünk a Diósgyőrrel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!