labdarúgás

2021.02.24. 21:00

Elbúcsúztak a kupától

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB II.-es Szombathelyi Haladás az élvonalbeli Kisvárdától kapott ki hazai pályán – így búcsúzott a sorozattól.

Tóth Gábor

Szombathelyi Haladás–Kisvárda Master Good FC 0-1 (0-1) Szombathely, Haladás Stadion, zárt kapuk mögött, labdarúgó Magyar Kupa, nyolcaddöntő: vezette: Káprály M.

Haladás: Rózsa – Schimmer (Debreczeni, 46.), Mocsi, Devecseri (Tóth M., 77.), Németh Milán – Csilus (Németh M. 75.), Holdampf – Jancsó (Dragóner, 46.), Kiss B., Bosnjak – Kállai (Schiuszter, 75). Edző: Mátyus János.

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Ene, Navratil (Driton, 64.), Leoni – Karabeljov (Simovic, 72.), Cirkovic, Kovácsréti (Hej, 90.), Bumba (Ötvös, 64.) – Zlicic, Horváth Z. (Jelena, 64.). Edző: Supka Attila. Gólszerző: Navratil (24.).

A találkozónak a főként légiósokra építő, az első osztály hatodik helyén álló Kisvárda futott neki esélyesként. Érdekes, hogy a szabolcsiak kispadján az a Supka Attila ül edzőként, aki a 2018/2019-es szezonban 14 bajnokin irányította a vasiakat – kevés sikerrel. A szombathelyiektől Tóth Dávid és Medgyes Zoltán sérülés, míg Rácz Ferenc betegség miatt hiányzott.

24. perc: Navratil lépett ki kissé jobbról egy indítással. Ügyesen átvette, megtartotta a labdát, majd lefordult a védőjéről és 15 méterről keresztbe kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

75. perc: Egy kisvárdai kontra végén Kovácsréti cselezett jobbról befelé, a 16-oson belülre érve laposan vette célba a jobb alsó sarkot, de Rózsa nagyot védett.

77. perc: Holdampf indításával Dragóner lépett ki, két védő szorításában kissé jobbról kapura tört, lövését óriási bravúrral hárította Dombó.

Óvatos játékkal kezdtek a felek. A percek múlásával aztán a vendégek átvették az irányítást, mezőnyfölényt alakítottak ki – de a Haladás szervezetten védekezett. Nemigen volt labda a hazaiaknál, így nem tudtak támadásokat építeni. Igaz, a Kisvárda sem tudta helyzetekre váltani a mezőnyfölényét. Egyik csapat sem kockáztatott sokat. A Haladás olykor-olykor próbált kontrázni, meglódulni, pontrúgásokat kiharcolni. A 20. perc környékén kiszabadult a szorításból a házigazda, ekkor már kiegyenlített csatát vívtak a csapatok – de főleg mezőnyben gyűrték egymást. Ezért hatott kicsit meglepetésként a Kisvárda vezető gólja – amely egy szép egyéni alakításból született. Megnyugodtak a vendégek, megbecsülték a labdát. A lassan magához térő Haladás próbálta feljebb tolni a játékát, átvenni az irányítást. De a Kisvárda kapusának, a Szombathelyen nevelkedett Dombó Dávidnak nem akadt sok dolga. Már teljesen leült a meccs, amikor megszakította a játékot a szünetet jelző sípszó.

Fordulás után sem változott a játék képe: a Haladás nem tudott újítani, a Kisvárda pedig nem törte össze magát nagy igyekezetében. Ráadásul a hazaiak sérülés miatt elvesztették Devecserit. Próbálta felpörgetni a tempót a Haladás, kitámadott, sokat futott, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így nem sikerült igazán komoly helyzeteket kialakítani. És újabb csapás érte a hazaiakat: Csilust is sérülés miatt kellett lecserélni. Ettől függetlenül az utolsó negyedórát nagyon megnyomta a Haladás, Dragóner helyzeténél nagyot kellett védenie Dombó kapusnak. Beszorult a vendég, minden erejével őrizte minimális előnyét. A négyperces ráadás sem volt elég ahhoz, hogy a Haladás begyötörje a hosszabbítást érő gólt. Nehéz pillanatokat élt át a Kisvárda – de végül kicsikarta a győzelmet, a továbbjutást.

 

A Haladás összességében nem játszott rosszul, méltó ellenfele volt NB I.-es riválisának, de kapura nem sok veszélyt jelentett.

További eredmények: Mezőkövesd–Diósgyőr 2-0, Paks–Budafok 2-4, Tállya (NB III.)–MTK 1-4, ZTE–Bp. Honvéd 2-1, Puskás Akadémia–Újpest 1-2, Debrecen (NB II.)–Siófok (NB II.) 2-1 – a győztesek továbbjutottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!