Haladás

2014.03.20. 16:06

Két pontot Pápán hagytunk

A labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás sokáig vezetett a Lombard Pápa otthonában, ám a vége 1-1 lett. Radó góljával sokáig 1-0-ra vezettünk, ám a 87. percben Marics egyenlített. Rengeteg ziccert elhibáztunk.

Pum András

Lombard Pápa - Szombathelyi Haladás 1-1 (0-1)

Pápa, Perutz-stadion, 3000 néző,  játékvezető: Németh Á.

Pápa: Szűcs - Csizmadia, Jagodics B., Struhár, Présinger - Nagy T., Sekour, Németh M. -  Kenesei, Griffiths, Arszics.

Haladás: Rózsa 7 - Schimmer 6, Fehér 7, Tóth P. 6, Bosnjak 6 - Simon 6, Iszlai 6 - Nagy G. 6, Németh M 5., Halmosi 6 - Radó 6.

Szombathelytől Pápáig komoly teljesítmény volt eljutni, nem csak a "magyar" utaknak köszönhetően, hanem a rengeteg Hali-drukker miatt is. Lógtak a kocsiablakokból a zöld-fehér sálak, és az út melletti sörözők nagy része teltházzal üzemelt.

A Perutz-stadionban és környékén is több a Haladás-mezes szurkoló, mint a pápai.

A sajtópáholy melletti lelátón helyet foglalnak a Haladás sérült, eltiltott játékosai, így Guzmics Richárd, Dvorschák Gábor, de a helyszínen nézi a meccset Gyürü László is.

A vendégszektor teljesen megtelt, a hazai oldalon érdekes módon meglehetősen foghíjasak a padsorok. Körülbelül 900 Hali-drukker utazott el Pápára, zúg a Hajrá Hali! A hazai oldalon erőteljes dobolással motiválják kedvenceiket.

A Pápa sárga felsőben, fekete nadrágban és fekete sportszárban, a Haladás tiszta fehérben játszik.

A hazaiak kezdték a játékot.

4. perc: Bal oldali hazai akció végén Németh Milán elöl mentett kifutva Rózsa.

6. perc: Présinger tolta meg a labdát a bal oldalon, 24 méteres lövése azonban messze elkerülte a kaput.

Kiegyeníltett, pörgős játékkal kezdődött a találkozó.

9. perc: Bosnjak végzett el gyorsan egy szabadrúgást a bal oldalon, Radóhoz emelt, ám a csatár tíz méterről, ballal gyengén a jobb kapufa mellé helyezett.

10. perc: Kenesei 25 méteres lövése alig pattogott el a bal kapufa mellett.

14. perc: Egy kipattanó labdát Halmosi 16 méterről, jobbról, ballal a bal sarok irányába lőtt, de Szűcs óriási bravúrral védett. A veterán kapus vajmi keveset láthatott az egészből, valahogy mégis leért a labdára.

17. perc: Németh Márió lövése Jagodics Bence kezére pattant a tizenhatoson belül, ám Németh Ádám továbbot intett. Ez bizony tizenegyes volt...

19. perc: Egy gyors pápai kontra után Griffiths elé került a labda, de a tiszta helyzetben lévő csatár 13 méteres lövésébe Iszlai önfeláldozóan belevetődött.

24. perc: Kenesei balról belőtt szabadrúgását Griffiths fejjel Rózsa kezébe csúsztatta.

26. perc: 0:1!!! Simon ugratta ki a bal oldalon Radót, aki lefordult Struhár mellett, majd tíz méterről, ballal a bal sarokba lőtt (0-1).

Radó gólja

 

29. perc: Radó éles szögből, nyolc méterről lőtt, Szűcs bravúrral védett, a kipattanó labdára Nagy Gábor érkezett, a középpályás 15 méteres lövésé Jagodics Bence a gólvonalról vágta ki. Nagy helyzetek voltak!

Jobban játszunk a hazaiaknál.

36. perc: Nagy Gábor iramodott meg középen, majd a beinduló Fehérhez passzolt, ám a hátvéd nem tudta levenni a labdát a tizenegyespont tájékán. Óriási ziccer lehetett volna.

40. perc: Németh Milán kapott sárga lapot.

45. perc: Kenesei 20 méteres, középről elvégzett szabadrúgása alig suhant el a jobb sarok mellett.

Vége az első félidőnek. A meccset a Pápa kezdte jobban, ám fokozatosan fölénybe került a Haladás, és megérdemelten vezet 1-0-ra.

Kezdődik a második félidő.

Mindkét csapat cserélt, a Pápában Jagodics helyett Kulcsár, a Haladásban Németh Márió helyett Gyurján a pályán.

51. perc: Radó bal oldali szögletét továbbfejelték, a hosszú oldalon érkező Fehér éles szögből, hat méterről a léc fölé lőtt.

53. perc: Arszics lőtt középről, 19 méterről, de kapu fölé ment a próbálkozás.

55. perc: Arszics 28 méteres, bal sarokra tartó szabadrúgását védte bravúrral Rózsa.

60. perc: Kenesei 19 méteres lövését tolta hatalmas bravúrral a léc fölé Rózsa.

Hullámzó a játék, a Pápa valamivel veszélyesebben futballozik.

66.perc: Tóth Gábor eladta a labdát, majd hátulról buktatta Nagy Gábort. Sárga lap.

68. perc: Gyurján szerzett labdát Struhártól a bal oldalon, üresen tört kapura, 11 méterről jobbal a kiinduló Szűcs mellett a bal felső sarok mellé tekert. Ziccer volt!

71. perc: Gyurján ugrott ki középen, a jobb oldalon Radóhoz passzolt, a csatár 11 méteres lapos lövését Szűcs lábbal, bravúrral védte.

73. perc: Nagy Gábor 24 méteres lövését védte Szűcs. A kipattanót Radó lesről lőtte a hálóba.

Öt perc alatt lerendezhettük volna a meccset!

74. perc: Arszics helyett Eszlátyi a pályán.

86. perc: Csere itt, csere ott. A Pápában Présinger helyett Marics, a Haladásban Nagy Gábor helyett Zsirai Martin a pályán. Utóbbinak ez az első NB I-es meccse.

87. perc: Ez nem igaz...Egy jobb oldali beadást Zsirai kifejelt, Kenesei 20 méterről lőtt, Rózsa kiütötte a labdát, a másodpercekkel korábban beállt Marics pedig három méterről a kapu közepébe lőtte. Ez volt a szerb-spanyol csatár első labdaérintése... (1-1).

Marics egyenlítése

89. perc: Halmosi kapott sárga lapott..

Vége a mérkőzésnek. A Haladás győzelmet szalasztott el. Ennek ellenére a szombathelyi játékosokat óriási ünneplésben részesítették a Hali-drukkerek.

A mérkőzés összefoglalója az MLSZ TV-n

 

Edzői nyilatkozatok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!