Haladás

2013.11.07. 12:25

Góllal, gólpasszal debütálna a Fradi ellen

Németh Márió korábban még sosem játszott az FTC ellen, és ugyancsak nem lépett pályára a Puskás Ferenc stadion sem. A korosztályos válogatott futballista cseppet sem izgul, sőt, kimondottan várja a vasárnap délutáni rangadót.

Pum András

A Haladás 18 éves támadó középpályása az idei bajnokságban nyolcszor volt kezdő, ötször pedig csereként szállt be, két gólt szerzett. Németh - amennyiben pályára lép - vasárnap játszik először az FTC ellen.

- Volt egy nagyon rossz sorozata a Fradinak, amiből a diósgyőri 4-1-s győzelmükkel szeritnem kijöttek - jelezte Németh Márió a www.haladas.hu oldalon. - Úgy tűnik tehát, nagyon jó formában van a Ferencváros, ám talán sikerül kizökkentenünk ebből őket vasárnap. Egyértelműen Böde Dániel a legveszélyesebb játékosuk, de a holland Julian Jennert is jó futballistának tartom, rá is oda kell figyelnünk. Ugyanakkor a védelmük még mindig nem állt össze, Ricardo Moniz próbálgatja a legideálisabb hátsó sort, de még nem találta meg. Nagy Gábor, Radó András és Halmosi Péter személyében villámgyors játékosaink vannak, így veszélyes kontráinkkal megfoghatjuk őket.

A közvélemény nagy része szerint a Fradi jobb csapat mint a Haladás, így biztos vagyok benne, hogy a hazaiak felvállalják a támadójátékot. De ez ahogy az előbb is említettem, a mi malmunkra hajthatja a vizet. Ráadásul nekünk a technikás, a futballt játszó csapatok ellen könnyebb dolgunk van. Noha a csapat nagy része - így jómagam sem - még nem játszott a Puskás Ferenc stadionban, elképzelhetetlen tartom, hogy ez nyomasztólag hatna ránk. Ellenkezőleg! Remélem sok néző kijön a meccsre, és bízom bent, hogy Szombathelyről is sokan elutaznak bennünk buzdítani. Szükségünk van rájuk. Engem feldob, ha sokan vannak egy meccsen, az sem zavar, ha a szurkolók nagy része nem nekünk szurkol. Mégiscsak jobb 6-7 ezer, mint párszáz néző előtt futballozni. Még sohasem játszottam a Fradi ellen, úgyhogy már csak ezért is várom a meccset. Nagy múltú együttes, és ugye sok szurkolója van - minden adott tehát egy jó mérkőzéshez. Előzetesen azt mondom: idegenben jó az iksz, de jelenlegi formánk alapján nincs idehaza olyan csapat akitől félnünk kell.

- Azon még nem agyalok, hogy hányadik helyen zárhatjuk az őszt, azt mondom, hogy a negyedik-ötödik hely reális lenne - folytatta Németh Márió. - Ugyan idén még megmérkőzünk három bajnokesélyessel - az FTC-vel, a Győrrel és a Videotonnal - de ellenünk is megpróbálunk pontot, de inkább pontokat gyűjteni. Jó formában vagyunk, bízok a csapatban. Pakson nem játszottunk jól, mégis elhoztuk a három pontot, és ez a lényeg. Ami a saját játékomat illeti, kicsit gödörben vagyok, ami betudható a Diósgyőr ellen szerzett bokasérülésemnek is, Pakson nem is ment úgy a játék, ahogy szerettem volna. Igaz, a meccs előtti napokban nem is nagyon tudtam edzeni. A héten viszont már tréningeztem, úgyhogy ha kezdőként, ha csereként, de góllal, gólpasszal szeretném segíteni a csapatot a Puskásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!