Haladás

2015.11.24. 09:55

Milyen legyen a Haladás címere?

A Haladás-drukkerek december 12-én éjfélig szavazhatnak a labdarúgóklub címeréről. Mutatjuk a négy lehetséges variációt.

haladas.hu

A zöld-fehér szurkolók egy része azt javasolja, hogy a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata változtassa meg jelenleg használt címerét. Mivel a klubnak korábban, most és a jövőben is fontos a szurkolók véleménye, ezért

- honlapunkon,

- a hátralévő négy hazai bajnoki előt az Ereklyeárusító Pavilonnál

- a Haladás Ajándékboltban (Szombathely, Kossuth Lajos utca 20.)

négy címerverzióra voksolhatnak a drukkerek - természetesen a jelenlegire is.

Fontos tudni, hogy egy nap egy helyen csak egy alkalommal szavazhatnak a szurkolók és azt is, hogy noha a szavazás végeredménye roppant fontos információ a vezetők, tulajdonosok felé, nem azt jelenti, hogy a legtöbb voksot kapott címer lesz a "befutó". Honlapunkon naponta egy IP-címről lehet szavazni.

Az alábbiakban a két legnagyobb szurkolói csoport vezetője, Keringer Zsolt és Sebestyén Gábor fejti ki véleményét a címer kapcsán.

- Egy nagy múlttal rendelkező egyesület címere szerintem a tradíciók tükrében nagyon fontos kérdés lehet a szurkolók számára, ugyanis ez testesíti meg - kívül állók számára is - az adott klubot - mondta Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke. -  Ezért is fontos, hogy amennyiben egy klub komoly múlttal rendelkezik, úgy a nagy többségében ragaszkodik a hagyományokhoz és ez az a pont, amit nem szokás megváltoztatni. A Haladás történetében, mint ismert sajnos volt egy pillanat, amikor a megszűnés szélére sodródott és az akkori viszonyok tükrében szükségessé vált egy új címer készítése, amivel a csapat el tudott indulni az NB II -es bajnokságban, melyet a mai napig is használ. Az új címer megjelenését követően a régi tradicionális címerhez való ragaszkodás azonban már rövid időn belül a szurkolók részéről felvetődött, mely értelmében a klub próbálja meg a lehetőségek tükrében visszaállítani a hagyományokhoz méltó régi címert. Én úgy látom, hogy az új Haladás Sportkomplexum elkészítésével egyidejűleg az említett szurkolói kívánság mindenképpen orvosolható lehet. A felmerülő négy változat kapcsán alapvető véleményem, hogy a Haladásnak a jövőben egy egységes címert kell használnia bármilyen sportágról vagy tulajdonosi szerkezetről is van szó. A jelenlegi összevisszaságot nem tartom szerencsésnek, mert a Haladás VSE is és a Haladás Labdarúgó Kft. is más-más címert használ. A Haladás, mint sportegyesületet az egész országban egy egységként ismerik a kezdetektől fogva. A címerváltozatok közül én a jelenlegi változat helyett visszatérnék a régi palást alaphoz. A kérdés itt merül fel először, hogy mivel a vasút ugyebár nincs az egyesület működtetésében, ezért logikusnak tűnik az úgynevezett „szárny” rész elhagyása. Persze sokan mondhatják, hogy a tradíció miatt maradjon meg az eredeti változat tehát a 4. verzió, amit magam részéről el tudok fogadni. Az első két változat kicsit összetartozónak tűnik, ugyanis az alapcímer (szárny nélküli) megtartására épül. A labda nélküli így lehetne a komplex egyesület jelképe, míg a foci esetleges megjelenítése kapcsán a 2. verzió kimondottan a labdarúgó klub címere. Igaz, ezt a 4. verzió vonatkozásában is megoldhatónak látom. Összegzésként tehát számomra és úgy érzem szurkolótársaim többségének is a hagyományokhoz történő visszalépés az, ami elfogadható. A szurkolói vélemények komplexebb megismerése érdekében a honlapos szavazás mellett a klub hozzájárulásával minden hazai meccs előtt az Ereklye Pavilonnál gyűjtjük a szurkolói véleményeket. Ezúton kérem tehát minden szurkolótársamat, hogy a hazai mérkőzések előtt jöjjenek hozzánk és adják le szavazatukat. Addig is Hajrá HALADÁS!

- A régi címert szeretné visszakapni a Haladás szurkolóinak legnagyobb része - jelezte Sebestyén Gábor, a Green White Army (GWA)  vezetője. - E címernek van a legnagyobb hagyománya, tisztelete, emléke, ereje a szurkolók és foci szeretők körében az ország és talán a világ nagy részén is. A Haladás minden szakosztálya a régi címert viseli a mezén, ezzel is jelezvén, hogy egy csapat vagyunk,egy klubért, egy címerért harcolunk. A világ minden táján egy klubhoz egy címer tartozik jogviszonytól függetlenül. Szeretném, szeretnénk ha a jövőben a nagy Hali újra a régi címeres mezben szerezne dicsőséget a szombathelyieknek, Vas megyeieknek és minden Haladás szurkolónak - melyért mi is mindig, mindenhol,minden körülmények között büszkén kiállunk! Hajrá Hali! Hajrá Szombathely!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!