Haladás

2014.04.11. 09:34

Olaszos vetélytárs

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában vasárnap 16.30-kor (M1) a 4. Haladás a 7. Budapest Honvédot fogadja. A két csapat között öt pont a differencia. Artner Tamás szerint ha nyerünk, a hatodik helynél hátrább már nem végzünk.

Pum András

Amilyen jól kezdte a tavaszt a Budapest Honvéd, olyan rosszul szerepel az elmúlt hetekben. A kispestiek az első öt fordulóban tíz pontot gyűjtöttek, az utóbbi kettőben viszont egyet sem. Az előző körben odahaza kikaptak 2-1-re a Diósgyőrtől, a meccs utáni nyilatkozatában Marco Rossi, a gárda olasz trénere pedig megpendítette, hogy a nyáron távozik Kispestről. Hogy így lesz-e, nem tudni, mindenesetre a talján tréner remek munkát végez Kispesten, tavaly a harmadik helyen végzett csapatával.

A Haladás viszont remek formában van, legutóbbi négy bajnokija közül hármat megnyert - (Kecskemét 1-0, Újpest 1-0, Puskás Akadémia 2-1, - egyen - Pápa 1-1 - döntetlenre végzett, és ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a harmadik Videoton. Jelen állás szerint a vasiaknak van nagyobb sanszuk a dobogó harmadik fokára...

-  Ugyanolyan erős csapat a Honvéd, mint a tavaszi szezon elején volt, csak ami korábban befelé pattant, az mostanában kifelé pattanik - mondta Artner Tamás, a Haladás edzője. -  Nem estek tehát vissza, ugyanolyan jó formában futballoznak, mint előtte. Láttam a legutóbbi két meccsüket is, a Diósgyőr ellen például egyáltalán nem érdemeltek vereséget. Nagyon jó edzőjük van, olaszos stílusban futballoznak, masszív védekezésből indítanak kontrákat, pontrúgásaik pedig életveszélyesek. Modern futballt játszanak, szívesen alkalmazzák a presszinget, labdaszerzésből pedig villámgyorsan mennek át támadásba. Különösen Zsivanovics, Daud, Job, Vécsei, Prosser, Holender és Bonazzoli játékára érdemes figyelnünk. Van két masszív belső védőjük, három, a védekezéshez nagyon értő középpályásuk, gyors szélsőik, és Bonazzoli személyében egy kimondottan technikás, erős felépítésű centerük. Ha nyerünk, meggyőződésem, hogy a hatodik helynél lejjebb már nem végzünk, és akkor a továbbiakban a harmadik-hatodik hely valamelyikéért szállhatunk harcba. Vasárnap tehát egyértelműen a három pont a célunk. Devecseri még nincs bevethető állapotban, építgetjük, de még nem játszhat. Mursits és Kalász sérült.

A legutóbbi, szombathelyi meccsen Simon Ádám góljával alakult ki az 1-1-s végeredmény. Fotó: Unger Tamás


Összeállítás: Rózsa – Fehér, Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Simon, Iszlai – Hrepka, Nagy, Halmosi – Radó

Cserék: Gyürü, Schimmer, Dvorschák, Gyurján, Szakály, Németh M., Medgyes.

A mérkőzést Andó-Szabó Sándor vezeti, a két partjelző Bozó Zoltán és Ring György.


Ősszel 2-1-re kikaptunk a Bozsik-stadionban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!